Fascinirajuće fotografije
0
Ronjenje i igranje sa najvećim predatorima
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je slikano kod nas u Laktašima
Kite, nece nam ni Jemen jos malo biti ravan u zaostalosti, koliko mamlaza za izvoza. Jeo ribice ili azdahe spada medu predatore i tako i tako. A sad da zivi samo od planktona u okeanu i sa ovolikom masom i da prelazi citave okeane, to bi bilo pravo cudo. Mogli bi komotno planktone sipati umjesto nafte i goriva.
Da li se Dzeke dijamanta kiturina moze svrstati u predatore Bih 4ever
eboto te delfin
za ovog mamlaza gore...orke nisu klasificirani kao kitovi uopste, nego kao delfini
ovi kitovi se hrane vecinom velikim lignjama, te se zato i nazivaju predatorima. ali da li su bas \"najveci ZIVUCI predatori\"....ccc....pitam se ko vas uci pravoisu
Zapravo jeste predator: http://en.wikipedia.org/wiki/Sperm_whale
kvazi sa-x novinari, kakvi crni predatori. majko moja kakve se osnovne greske prave. koja blamaza.
Ovi kitovi nisu predatori... Ili ja grijesim ili vi grijesiti...
sjo kolika kiturina
Izto trola za jezero al podvodna :)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ulje%C5%A1ura#Pona.C5.A1anje Plijen koji lovi ulješura sastoji se uglavnom od još uvijek tajanstvenih divovskih lignji koje se redovno nađu u želucu ulješura. Osim toga, na koži ulješura redovno se nalaze ožiljci od prijanjalki divovskih lignji. Iz toga se povremeno izvlače zaključci da se u dubinama odvijaju prave borbe između ulješura i lignji, ali je vjerojatnije da ulješura, uprkos određenom otporu lignje, lako savladava svoj plijen. Uz lignje, u nekom malom postotku ulješure se hrane i ribom.
zasto ove kitove nazivate u naslovu predatorima???
kakvi crni predatori a hrane se planktonima ccc jedini \"predatori\" medju kitovima su Orke tzv Kitovi ubice a svi ostali su isto sto biljojedi na kopnu kao krave, ovce i slicno. Orke love druge kitove, ribe i manje sisare poput morskih lavova i morzeva.
Ne Tihicu kitu u usta