Zanimljivosti
4

Pročitajte šta su iz NASA-e odgovorili 7-godišnjem dječaku koji želi ići na Mars

Klix.ba
Dexter sa NASA-inim posterima
Dexter sa NASA-inim posterima
Sedmogodišnji dječak iz Velike Britanije Dexter Anderson već sada zna šta želi biti u budućnosti. Njegov je cilj da otputuje na Mars.

Dexter je poslao pismo američkoj svemirskoj agenciji NASA-i tražeći savjet o tome kako da postane astronaut te je pitao da li bi mogao na neku od NASA-inih misija na Mars jednom kada poraste.

"Čuo sam da šaljete dvoje ljudi na Mars. Ja bih volio ići, ali imam samo sedam godina i ne mogu. Ipak, volio bih ići u budućnosti, šta trebam raditi da bih postao astronaut", napisao je Dexter u pismu NASA-i.

Nekoliko dana kasnije, mali je Dexter bio presretan jer je dobio odgovor od NASA-e u kojem ga ohrabruju da nastavi biti uspješan u školi te da ne gubi želju za dostizanjem zvijezda.

Iz NASA-e su Dexteru poslali i neke naljepnice, postere i slike Marsa kako bi se mogao zabavljati dok ne bude dovoljno star da sve to doživi.

Njegova majka, Katrina, izjavila je za Huffington Post da je dječak bio šokiran kada je ugledao paket koji su mu poslali iz NASA-e, jer je u najboljem slučaju očekivao pismo.

U NASA-i kažu da nastoje odgovoriti na što više pitanja putem pošte i društvenih mreža.