Nova slova u Crnoj Gori
0
Predśednik se sastaje sa predsjednikom
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za sve su krivi oni sa instituta iz ČajniČa....
e jeste papci, vi sa sarajevo-x. ova je informacija stara nekoliko godina.
yebo majku sta je ovih novih vjestackih nacija i jezika... bosanski, crnogorski... jos da vidimo i vojvodjanski pa da se roknem.. evo npr. ljudi u semberiji imaju neko cudno A koje je pomijesano sa O i izgovara se kroz nos... m@jka i sl... predlazem uvodjenje semberskog jezika
King-Sa tako je kralju!!! :D
Kako se piše ŽIŽAK ??? Prvo tvrdo Ž a drugo meko...hahhahah... moroni... BIH4EVER
PRE ĆE IZUMRETI 24% HA HA HA
Kakav presmjesan \"narod\" nadam se da ce izumrijeti,i oni i srmrdi
sprdnja
Isfrustrirani mali narodi koji pate od Napoleonovog sindroma i kompleksa manje vrijednosti, pa se zezaju i sa mekim š i ž. Sljedeće je valjda meko lj i nj i dupli samoglasnici \"auuu što me opaučiiii\". Tako u Hr npr ima HR-NJEM rječnik na 100ak stranica a razlikovni rječnik hrvatskog i srpskog jezika 500 str. tj sr.
Trebate malo provjeriti izvor vijesti... To sto se Vecernje Novosti sprdaju sa crnogorskim jezikom nije nikakvo cudo a cinjenica ostaje: Crna Gora vise nije srpska marioneta, a to njima smeta.
\"ma kakav stan, śupu, śupu ima da kupim, bolje mi je u śupi neg ovde sa tobom!!!\"
sad se moze ispraviti scenario za epizodu u kojoj sam prebien palicom \"śta je ba Izete ćim uđeš u kuću odma neko tersasnje\" \"pa ti kad nemaś śkim da se posvašaś, ti staneś pred ogledalo i svađaś se sa samim sobom\"
Crnogorski pravopis, u koji su ubačena slova - meko \"š\"(ś) i meko \'ž\' (ź), više izaziva smijeh nego poštovanje. Mehko, odnosno tvrdo slovo ne postoje! Malo pravopisa ne bi skodilo!
hehe srbi opet traze prevodioca! Pa kad ce ti balvani skontati da moraju da nauce jezik drzave u kojoj zive?! ;)
Treba u BiH promijeniti da se kuća zove kuča, đak-džak, džem-đem BA