Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moglo se na klupi spavat’
A moglo se slobodno hodati i boraviti svuda bez da te neko pljuje zbog imena, prijeti, udara, zaustavlja i maltretira zbog drukčije narodnosti ili vjere..
Istina. Lopova svake vrste je uvijek bilo. Ali nisu tada bile marke, govorilo se ostao bez pare u džepu. 100 para je bio jedan dinar. Današnji ekvivalent bi bio probudio se bez pfeninga u džepu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Nije terasa kafića, nego restorana Vidikovac.
a sada je sve unisteno (modernizovano) i sve vise nije kao prije.. nedostaje mi sarajevo gdje su samo bosanci tu bili a neki turisti gdje su nam se sad i cijene povecale, nedostaje mi kad su cigare po marku kostale i kad bi bas uzivao u cigari jer su bile bas kvalitetne a sad skupe i prelose.. tacno se na videu moze vidjet da niko ne dolazi u minicu i u doj...kama ko kakve nastrane ili muskarci sa tetovazama, sve je bilo zdravo u to vrijeme
Ma sta se ono cuje kod sebilja na sred Bascarsije ??? Semsa da nije ??? Pa ja mislio da u toj godini nije bilo tamo sandzosa , istocnjaka i sipaca pa da slusaju tu seljacku muziku . Ja mislio tad je tu bila sve ona PRAAAAVA sarajevska raja plave krvi i genetski visa rasa od ovih ostalih . Otkud to da Semsa tamo roka hoce li mi ko objasniti od ovih malobrojnih visocanstava sto su ostali od te plemenite i vise rase ?
hahahaha bravo care, pa korida se odrzavala na kosevu, toliko o tome kakva je situacija bila prije.
Ma sve bilo super, rezervnih dijelova za bilo šta nidje, inflacija ko u Burkini Faso. Standard proizvoda opadao iz dana u dan. Sjetim se samo naseg kaladonta ili sapuna po yusu, užas. Jest da su Markovićeve reforme uhvatile maha, ali sirotinje nikad više. Penzionerima je bilo najgore. I da, naravno Gazimestan bio. A mi vjerovali u Jugoslaviju.
Ako je penzionerima sada dobro i ima manje siromaštva ondak ti nisi prizemljen.
cujem saban pjeva
Sirotinja ljude svađa 😂♥️
nista napredovali nismo
Kako ne? Javnih kuhinja nikad više nije bilo u bih kao i nezaposlenih a i gastarbajtera .
A onda su na brda oko Sarajeva došli srbo-četnički fašisti!!!!
pita ovaj jedan "dobri komšija";ko je ubio svata?kao prvo to je trebala ondašnja milicija a današnja policija i sudstvo da razjasne,kao drugo vi ste se "dobre komšije"naoružali još prije tog svata,treće dali je to razlog da se zbog tog vašeg svata ubije na desetine hiljada civila,i djece,ali vi "dobre komšije"za svako zlo koje uradite imate hiljadu opravdanja,znamo se.
Nije to glavni uzrok rata prijatelju. Muslimani tad(danas Bošnjaci) su htjeli državu za sebe sa druge strane Srbi tad su htjeli da ostane Jugoslavija. Isto se danas dešava. Srbi u BIH žele da se odvoje, Bošnjaci ne žele.. Ne znam zašto se ložite i jedni i drugi...
Osamdesete,.. najsretnije godine na planeti..
Sarajevo nikad ali nikad nije ljepše izgledalo kao danas..
Eno ona dzezva od 450 EURO stoji haman od 1989 u izlogu.
Danas ne možeš mirno hodati gradom
Zašto su najkvalitetniji ljudi uvijek odlazili iz ovog grada? I prije rata a i u ratu. A najviše u miru. Moze li mi to neko iz Sarajeva objasniti?
Zato sto su bili trazeni svugdje....
i dok je u Sarajevu 1989 godine izgledalo da je sve naizgled normalno,u isto to vrijeme već su se tzv."dobre komšije"polahko naoružavali i kopali rovove okolo grada,život je se sastojao od čekanja na 6.april 1992 godine kada je se raspukla iluzija tzv."bratstva i jedinstva"na milion komadića.dok su Bošnjaci mirno spavali u isto vrijeme su im "dobre komšije"pripremali sa okolnih brda pakao na zemlji.
Ko je ubio svata?
sada je Sarajevo ljepse,Metropola i vise ima naroda sad
nema vise naroda nego vise stoke koja unisti sarajevski duh i merhamet-kad se svega sljeglo u saraj
Zeljeznicar50, 100000%