Zanimljivosti
64

Pogledajte fotografije Mirze Numića koji radi u jednom od najboljih zooloških vrtova na svijetu

Piše: Lejla Čolak
(Foto: Mirza Numić)
Bosanac Mirza Numić radi za firmu Wild Republic, koja se bavi proizvodnjom plišanih i plastičnih igračaka, te je jedan od najvećih snabdjevača zooloških vrtova i akvarija širom svijeta.

Numić je diplomirani ekonomista koji već devet godina radi kao menadžer za američku firmu Wild Republic, koja svoje prodavnice suvenira ima i u najstarijem i najpoznatijem zoološkom vrtu na svijetu, bečkom Schönbrunnu.

"S obzirom na to da se moj ured također nalazi u ovom zoološkom vrtu, to mi daje mogućnost da izbliza posmatram i fotografišem ove prelijepe životinje", kaže Mirza Numić u razgovoru za Klix.ba.

Njegove fotografije koristi firma za proizvodnju specijalnih suvenira sa logom zoološkog vrta, pa se one tako nalaze na brojnim magnetima, privjescima za ključeve, razglednicama, knjigama...

Prema ocjenama posjetilaca najpoznatije turističke stranice Tripadvisor.com, bečki Schönbrunn nalazi se na osmom mjestu među najboljim zoološkim vrtovima svijeta, te na petom mjestu među više od 400 znamenitosti u glavnom gradu Austrije.