|

Podgorica: Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara

Podgorica: Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara
176
A
Anadolija
17.12.2013. u 13:05
69
komentara
176

dijeljenja
Podgorica: Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara
Arapski prinčevi i članovi kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, prilikom svojih boravaka u Crnoj Gori za proteklih nekoliko godina, pokazali su se kao prava "balkanska gospoda“. 
Naviku arapskih prinčeva da u torbama nose dolare kako bi častili svoje domaćine potvrdio je i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan protekle sedmice, kada je, po slobodnoj procjeni, zaposlenima u Vili Gorica, gdje je večerao i spavao, ostavio oko 50.000 dolara u kovertama, prenose crnogorski mediji.

Princ je, boraveći svega jednu noć u Podgorici, častio redom zaposlene koji su ga dočekali i služili, od zaštitara do konobara i kuhara. Kako mediji prenose, uoči dolaska tražio je spisak, a čovjek iz njegove pratnje podijelio je koverte u kojima je, pojedinačno, bilo od 1.000 do nekoliko hiljada dolara. 

Šeiku Muhamedu bin Zajed al Nahjanu veoma se dopala, prema riječima posluge u Gorici, i crnogorska nacionalna trpeza sačinjena od domaće pite sa sirom, teleće čorbe, dinstane teletine u sosu, miješane salate i domaće štrudle s jabukama. Stoga nije žalio dolare.

Šeik je osvojio simpatije domaćina još 2008. godine, kada je boraveći u Budvi i najavljujući investicije u Budvansku rivijeru častio cjelokupno osoblje hotela. 

Nekoliko puta je slao svog čovjeka po nove koverte, kako nekoga ne bi preskočio, prenose podgorički mediji, pozivajući se na sagovornika koji je i tada bio prisutan prilikom posjete arapske kraljevske porodice. 

“Častio je sve redom, konobare, kuhare, sobarice, momke koji nose kofere, zaštitare. Ne znam da li su u svim kovertama bili isti iznosi, znam da je u pojedinim bilo po 2.000 dolara”, naveo je isti izvor.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...