Zanimljivosti
47

Ovakvu radost sigurno niste vidjeli: Pas "poludio" od sreće kada je ugledao vlasnika

Klix.ba
Mark O'Neill je morao provesti sedam dana u bolnici zbog epilepsije, a njegov pas Patch tokom tog perioda nije želio jesti i cvilio je. Kada je ugledao Marka na vratima, naprosto je "poludio" od sreće i nije prestao skakati po njemu.

Video je napravila Markova partnerica Kerrigan koja ga je postavila na društvene mreže. Preuzela ga je SPCA Škotske, agencija za spašavanje pasa, i do sada ima više od sedam miliona pregleda. SPCA je spasila Patcha, i smjestila u centar u Lanarkshireu odakle ga je Mark udomio u maju prošle godine.

Patch osjeti kada Mark treba dobiti napad i upozori na to tako što legne na njega i počne ga lizati. Kada mu je gazda otišao u bolnicu bio je tužan i depresivan.

"Patch se uvijek obraduje kada vidi Marka, ali ovo je bilo potpuno drugačije. Mark je otišao u London u nedjelju i Patch se nije micao do utorka. Plakao je i nije htio ništa da radi. Presretni smo oboje što je ovako reagovao", rekla je Kerrigan.

Oboje su istakli kako su spasilački psi najbolji, te da treba udomiti pse iz domova.

"Kada su nam ga tek doveli iz skloništa noge su mu se tresle. Ali za 20 minuta trčao je kućom i skakao po namještaju. bio je zaista sretan", prisjetili su se.

Odmah se udomaćio i prvu noć je spavao između njih dvoje. Path je ukrao srce njih dvoje, ali i ljudi širom svijeta zbog kojih je ovaj video postao viralan.