Zanimljivosti
0

Osramoćen na Facebooku zbog neplaćenog računa, a zatim uhapšen

Klix.ba
Nakon noći provedene vani jedina gora stvar od buđenja s lošom glavoboljom je buđenje sa spoznajom da je vaš izlazak postao glavna tema diskusije ljudi na internetu te razlog za vaše hapšenje.

Bar Brewer’s Cabinet u Renou u Nevadi objavio je u utorak na svojoj Facebook stranici fotografiju muškarca uz poruku da, ukoliko ga neko vidi, obavezno nazove policiju jer je otišao iz bara ne plativši račun u iznosu od 100 američkih dolara u četvrtak navečer.

"... i kažite mu da je posjećivanje barova, pravljenje velikih računa i bježanje bez plaćanja patetično. Pronađi svoj život čovječe", poručio je vlasnik bara.

U trenutku objave fotografiju je podijelilo 817 korisnika, a u komentarima se našao i link profila ovog muškarca identificiranog kao Saul Zelaznog.

Čini se da Saulu nije bilo prvi put da ode iz nekog bara ili restorana a da ne plati račune. Nekoliko vlasnika barova izjavili su kako je Saul i u njihovim ugostiteljskim objektima otišao uz izgovor da je zaboravio novčanik i nikada se nije vratio.

Zelaznog je u srijedu izjavio kako nije donio dovoljno novca da plati račun u utorak navečer jer mu je porodica uplatila dan kasnije.

"Ponašaju se kao da sam pobjegao, a planirao sam se vratiti i platiti račun", rekao je i dodao kako se nešto slično dogodilo i u drugom baru te da je u zamjenu ostavio veoma lijep sat.

No, to ga nije spasilo javne sramote i zatvora. Prema objavama Associated Pressa Zelaznog je uhapšen u petak navečer zbog kršenja uvjetne kazne. Vlasnik bara Brewer’s Cabinet objavio je ovu vijest i napisao kako se nada da će Zelaznog donositi mudrije odluke u budućnosti.