Tehnologija
45

VIDEO / Unajmio beskućnike da čekaju u redu za iPhone, oni se potukli

Klix.ba
U Sjedinjenim Američkim Državama vlada velika pomama za novim modelima iPhonea - 5C i 5S. Ispred Appleovih trgovina mnogi su proveli i do 24 sata samo kako bi se domogli novog tehnološkog čuda, a jedan biznismen je došao na vrlo kreativnu, ali kako se ispostavilo, ne baš dobru ideju. Unajmio je 40 beskućnika da čekaju u redu za novi pametni telefon.

Neimenovani biznismen je obećao beskućnicima da će im platiti po 40 dolara ukoliko budu stajali u redu ispred Appleove trgovine u Passadeni u Californiji i čekali da preuzmu vaučere za iPhone 5S i 5C.

Međutim, kada se radnja otvorila, beskućnici su krenuli u utrku za vaučerima, a kada se ispostavilo da su neki od njih dobili bezvrijedne vaučere došlo je do pravog meteža. Izbila je tuča, zbog čega je morala intervenisati policija. Dvojica beskućnika su uhapšena.

Ipak, biznismen je uspio da dođe do više ispravnih vaučera i kupi telefone, a beskućnicima nije dao obećani novac, jer je nakon svih tih dešavanja odvezen u policijsku stanicu da da izjavu.

Međutim, nije uhapšen, jer, kako su istakli zvaničnici, nije uradio ništa protuzakonito.

"Prevario nas je", kazao je jedan beskućnik, potpuno bijesan, dodavši da se biznismen mora vratiti i dati im obećani novac te ih vratiti kući - u Los Angeles.