{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama "u lovu" na glinene golubove

3.2.2013. u 08:08
2
4
Obama "u lovu" na glinene golubove
2
Obama "u lovu" na glinene golubove
Američki predsjednik Barack Obama je u pokušaju da utiša sve kritičare i zagovornike korištenja oružja, koji tokom debate o kontroli naoružanja često postavljaju pitanje da li je on ikada držao pušku u rukama, objavio fotografiju na kojoj se može vidjeti dok puca na glinene golubove.
Fotografija, koja prikazuje predsjednika dok se zabavlja u Camp Davidu u augustu prošle godine, je objavljena u petak, nakon što je Obama u jednom intervjuu rekao da je uživao u streljani. Mnogi skeptici su, nakon što je Obama rekao da voli taj sport, tražili bilo kakav dokaz koji bi potkrijepio njegove tvrdnje.

Fotografija je objavljena skoro dva mjeseca nakon masakra u školi Sandy Hook, dok se demokrate bore sa oružanim lobijem oko pooštravanja zakona o posjedovanju naoružanja. Tokom jedne debate, Obama je upitan da li je ikada u svom životu držao pušku rukama.

"Naravno da jesam. Često idem u streljanu u Camp Davidu gdje pucam na glinene golubove. Tamo često vodim i svoje goste. Imam veliko poštovanje prema tradiciji lova, koja ide unazad generacijama", rekao je Obama.

Međutim, mnogi od prisutnih na debati su bili skeptični u vezi njegove izjave.

"Ako puca na glinene golubove, zašto nismo čuli ništa o tome? Gdje su fotografije? Zašto to nikada ranije nije spomenuo? Znate šta? Mislim da me trebate pozvati sa vama u Camp David. Vjerujem da sam bolja od vas", rekla je kongresmenka Marsha Blackburn.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: