Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Danska je zemlja raj za nas .. Jedes i odes ne trebaju pare .. Jer mi bosanci nikad nismo siti :))
U Izraelu naprimjer imate zakon po kojem svaki Je.v,rej iz bilo kojeg dijela svijeta i sa bilo kojom pozadinom, pa makar presao na ju,d,a.iz.a,m prije 15 dana ima pravo da se \"vrati\" u Izrael gdje dobija automatski drzavljanstvo, kucu, posao, i sve ostalo, a Palestinac koji je zivio tu prije par decenija i koji ima fizicke dokaze da je zivio tu u vidu dokumenata i kljuceva od svoje imovine nema pravo ni da predje granicu. Po istom zakonu Palestinac koji ilegalno predje granicu Izraela biva kaznjen zatvorskom kaznom od 5 do 7 godina zatvora sto je u prosjeku veca kazna nego kad Je,vr.ej ub.i.j,e Arapa tamo. Ima takvih zakona koliko hocete u tom Ap.a.rt,h.e,jdu.. Sto i njih ne stavite?
A gdje su nase nebuloze kao npr.- pustanje kriminalaca na godisnji...etc.
u izraelu je ilegalno ozeniti zenu koja ti nije rodbina
A sad mi je jasno zašto u većini restorana u Danskoj odmah plaćaš ono što naručiš :D
@@Jo To nije tacno.. probaj provjeriti ove zakone koje sam ja naveo gore pa se vrati da razgovaramo. U Aparthejdu postoji kontroverzni zakon o \"Povratku\" i on vazi samo za jevreje, u Aparthejdu postoji zakon po kojem samo Jevreji sluze voni rok, ostali mogu dobrovoljno, ali po zakonu im je zabranjeno napredovanje u cinovima iznad cina podporucnika, u Aparthejdu zaista postoji 20% Arapa muslimana, ali oni sebe nazivaju Arapima ili Palestincima, a nikada Izraelcima. Takodjer je interesantno da u drzavnoj sluzbi u izraelu na rukovodecim funkcijama imate oko 98% Jevreja, dok u cijelini u drzavnoj sluzbi imate svega 3% nejevreja.U Aparthejdu imate ceste po kojima mogu voziti samo pripadnici jedne religije (pogodi koje) dok drugi ukoliko se ukljuce na istu cestu rizikuju oduzimanje vozila. Ovakve zakone iz Aparthejda ti mogu nabrajati do ujutro ako zelis, a tebe molim da ukoliko zelis da polemiziras prvo provjeris o cemu pricas... S postovanjem
Gluposti ! U izraelu zivi preko 20% muslmana koji sebe smatraju izraelcima. Imaju sva prava kao i svi drugi gradjani.
zar ima cudnijih zakona od nasih...nasi politicari su izmislili glupost
Ko ovdje koga zaj... :P
Truhnu je...Idioti, pa makar pocrkali...Ne nego je truuunuuu....A sta znaci truunu??jezik vasih baba mi je bas gramaticki ispravan...Kad su nase nane ucile skole vi ste s grana tek silazili!
Majkemi u Dansku :D
Nije glupost. Možeš puštati koliko hoćeš, ali ako te neko od komšija prijavi, onda pušiona.
cuj truHnu hahahahahah na.bij.em taj novokomponovani jezik na ch.u.nu na sabahu !
Odakle vam ove nebuloze? Posebno ovo za Dansku nije tacno.
Jer su se u vodi utopili, u pivi nikad.
a zasto ne smijes pit vodu gdje se pije pivo?
Q Molim te, reci nam koji ti izraz koristiš umjeto truhnuti...možda je malo čudno tu riječ koristiti za ljudsko tijelo, ali u biti najbolje opisuje taj proces. Pošto smo mi seljaci koji koristimo riječ truhnuti za voće i sl. reci nam ti kakav je to intelektualni izraz...mozda oksidacija?? :)