Zanimljivosti
17

Nakon realistične Barbie, konačno i Ken sa "normalnim" tijelom

Klix.ba
Kreator realistične Barbie konačno je napravio i "normalnog" Kena koji je svojim izgledom dosta sličniji normalnim muškarcima.

Lammily je linija modnih lutkica koje su inspirisane realističnim tjelesnim proporcijama.

Budući da djevojčice nisu jedine koje bivaju bombardovane nerealističnim idejama o ljudskom tijelu, nakon ženske lutkice, konačno je napravljen i realistična muška lutkica, po uzoru na Mattelovog Kena.

Lutkica Lammily je postala viralna senzacija na internetu budući da je prva od Barbie lutkica koja izgleda "normalno", a njeno tijelo može biti "ukrašeno" aknama, mordicama, celulitom i strijama.

Umjetnik i istraživač Nickolay Lamm je koristio proporcije prosječnog 19-godišnjaka, a lutkica nosi naziv "Boy Lammily".

Lamm kaže kako se i dječaci i mladići, baš kao i djevojčice i djevojke muče sa izgledom i građom tijela i brojem kilograma, te kako ni oni nisu imuni na ovaj problem.

"Kad sam bio srednjoškolac, silno sam želio imati trbušne mišiće. Vježbao sam do iscrpljenosti i toliko smršao da nisam mogao prepoznati sebe. I znam da nisam jedini koji je imao ovakvo iskustvo", kaže Lamm.

Pogledajte video.