Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kojih poslova? kancelariskih, mozda. postoje poslovi gdje priroda koju je Bog stvorio dodje do izrazaja, a da nisu tipicni fizikanerski poslovi. odredjen hirurske discipline, istrazivacki radovi...uzgred, sretan 8. mart, borite se za svoja prava, al ravnopravnost nije sto moze muskarac mogu i ja, ravnopravnost je da vi imate negdje prednost, a negdje muskarac, priroda.
aj nek treba iscjepa metar drva dam joj sta god hoce a da ne pricam o desetinama metara -.-
imaju, al u qrcu
@Beta Svaka ti čast, baš si pametan. Muškarci su imali pristup svemu tome i praktično izmislili svijet, jer se još u davna vremena nametnuo zakon jačega (što vi fizički jeste) i žene su ograničene na kuću i rađanje. Žene se nisu mogle obrazovati, niti baviti bilo čim osim porodicom jer su vladajući (čitaj: muškarci) smatrali da smo prirodno nesposobne. Tretirali ste nas kao robu, a roba ne može da stvara umjetnosti niti pronalazi penicilin, je l' da? Da smo imali jednake šanse, svijet bi danas bio drugačije mjesto. Ovako, ta ti priča ne pije vode stari.
@Beta Kakve to veze ima sa cinjenicom sa ovim sto sam ja napisao vezano za organizacijske sposobnosti? Napisao da su zene kognitivno jace a muskarci suroviji, i na koji nacin to utice na njihove uloge. Ovo kaze nauka, ne ja, a surovo znaci upravo to sto si napisala-i to je najefektiviji liderski atribut, takva je priroda nazalost. Tako da ne znam sta hoces da poentiras; svi znamo da "this is a man's world". Poz.
@Nale Muškarci su izmislili skoro svaku moguću stvar koju ljudi naširoko koriste danas. Muškarci su stvorili zakone, društvo, sportove i nauke. Muškarci su izučili svijet i prenijeli ga na papir kako bi svi imali pristup znanju. Žene u svemu tome imaju oko 1% udjela.
ja kada zeni kazem hajde iscjepaj 5 metara drva ona se naljuti i kaze to je muski posao :) a kada ona meni kaze hajde operi sudje i ja njoj kazem to je zenski posao onda se opet naljuti.... bez sale svadja sa zenom je ona svadja gdje ti izgubis ako slucajno pobjedis izgubit ces zenu, :)
Ja bi rekao da su zene kognitivno jace i inteligentije od muskaraca; samim tim organizacijski su sposobnije. Muskarci u konkretniji i samim tim suroviji; nesto sto moze biti pozitivan atrinbut i liderstvu. A da li je najefektivnije ili ne... to je pitanje sada. Poz od muskarca i sretan 8.mart
ŽENE IMAJU PREDNOST U KREVETU ETO MOZE TAKO.. POŠTENO o.O
Da žene su odlične u nogometu i košarci....
HOW YES NO ...
ma zene su tito