Čeka onaj pravi
158

Mladi otac se nije mogao zaposliti zbog tetovaže, nakon objave na Facebooku preplavljen ponudama

Klix.ba
Devetnaestogodišnji Mark Cropp preplavljen je ponudama za posao nakon što je apelovao na poslodavce da gledaju dalje od tetovaže na njegovom licu. Njegova priča da ne može pronaći posao zbog tetovaže je obišla svijet nakon čega je dobio 45 ponuda. Ipak, mladi otac kaže da još čeka onaj pravi.

"U roku od nekoliko sati sam bio preplavljen ponudama za posao, prestao sam brojati kad sam došao do broja 45. Čekam samo da se pojavi onaj pravi", kazao je Cropp.

Kaže da je jedan od dodatnih problema bio taj što mu za većinu poslova treba automobil.

Cropp je služio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teške krađe kada mu je brat uz pomoć improvizovane igle i fermentirane hrane tetovirao lice. Brat je u to vrijeme navodno bio pod utjecajem alkohola napravljenog od fermentiranih jabuka, šećera i hljeba i plan je bio da tetovaža bude manja.

"Zaspao sam i osam i po sat kasnije sam se probudio s ovim na licu", kazao je Cropp.

Nakon što je svoju priču objavio na Facebooku, mladi otac je prihvatio ponudu da ovo "umjetničko djelo" bude uklonjeno s njegovog lica. Kaže da su mu se na razgovorima za posao uvijek smijali.

Nada se da će pronaći posao koji će pomoći njemu i njegovoj djevojci da ponovo dobiju skrbništvo nad kćerkom koja im je oduzeta.