Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A u Srbiji Bosanski :)
Ахахаха јес јес језик бошњачког народа :))
Da i malo znaš znao bi da su srpski i hrvatski nastali od Bosanskog!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
CIAO, idem na EVENT ima neki PARTY, srediću da te pusti SECURTY ponesi ŠRAFCIGER da dotegnemo LAJK... i onda se potuku zbog tog jesi li rekao KAFA, KAVA ILI KAHVA!!!
Prema posljednjem popisu u BiH 14,6 posto govori hrvatski, a 30,76 posto govori srpski jezik. Toliko o tacnosti mape...
e vi niste normalni ocm, naslov i tekst se nisu sreli ni u putu. mapa je drugih jezika a ne najrasprostranjenijih
i bolje vam je
logično, BiH je kolijevka Hrvata a Hrvatska je Matica koju hrane i drže Hrvati tzv. BiH. Oduvijek bilo. Ovo sa srpskim u HR je glupost. čak u bivšim područjima gdje su se doselili Srbi, pa onda nażalost odselili, pričalo se hrvatski.
istina - i za vrijeme SFRJ U hrvatskoj bi i Srbi govorili bez ikavice -
htio sam reci ekavice - uglavnom, govorili su kao Hrvati
normalno da je hrvatski jezik N°1 na ovim prostorima. hrvatska je najstarija nacija od sedmog stoljeća i samo su hrvati boli bih kraljevi. zatim slijede srbi od 1217 godine, pa tek onda bošnjačka izmišljena kvazi nacija koja je nastala 1993, a koju niko ne priznaje.
i Hrvatska kao nacija za ostali svijet postoji od 1992 - vi skutori imate svoju varijantu povijesti koju isto tako nitko drugi ne priznaje. Da si rekao najstariji narod, mozda bi se slozio. ali kad kazes nacija, onda je ocito da ti pojma nemas
Kako mislis "samo su hrvati bili bih kraljevi"? Kako Hrvat moze biti kralj Bosne. Onda je tom logikom kralj Hrvatske.
Ne kontam?! kako ce se govoriti Hrvatski kada je Bosna postojala,ovi ni na mapi nisu bili...Iskrivljavanje historijskih cinjenica.
Poture, slažem se ako misliš na rijeku Bosnu? Ostalo je vaša mitomanija, koju ostatak svijeta ne priznaje niti pod razno, pa ni vaš izmišljeni jezik...
https://m.youtube.com/watch?v=uyb5SQA4lRg TLN
Pa mogli su se bar našaliti pa negdje spomenuti tzv. bosanski jezik?! Ali ni to?
Ja mislim da ovi sa klixa kad izbace neki clanak koji ima veze sa nacijama i slicno, naprave kokice, otvore komentare i let the show begin :)
ahah - i ja to mislim. a kad napisu nesto o Jadoganu i Turskoj.. onda izvade Champagne. Kakva smo mi kretenska nacija, to je za pricu.
Pa nisu ništa pogriješili, radi se o istom jeziku.
Ja mislim da ovo nije okej, staviti hrvatski. Hrvatski je ravnopravan sa bosanskim i srpskim koji su u sustini jedno. Trebali su staviti romski ili hebrejski
Za Južnu Ameriku kaže, citat: "Drugi jezici su: indijski jezik quechua (Ekvador, Peru i Bolivija)..." Završen citat. INDIJSKI ? Mašala Klix. Google translate strikes again !
Bosanski ili bosnjacki ili kako se vec kaze na 'novom' jeziku ne postoji. U Bosni se je uvijek govorio 'srpsko-hrvatski', tj u skolama se je ucila i cirilica i latinica i gramaticki je bila priznata i ikavica i ekavica, i hrvatske varijante (prosinac-decembar, hiljada-tisuca) i srpske. Kakav je Bosnjacki jezik? sad se kaze 'kahva' umjesto kafa? Najbolje je onda da ubace ucenje TUrskog u skolama
srči proliv, srči, evo ti escajg da nam se ne patiš 🍴
Koja bezvezarija, a mi ovdje naklapamo!
autor ovog članka je vjerovatno koristio google translate detect language.