Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da se zapravo uopste ne radi o zakonima vec o pravnim slucajevima a posto se u Americi praktikuje opce pravo (za razliku od rimskog prava u Evropi) ovi pravni slucajevi postaju normativni po principu presedana.
Drugim rijecima, zakonodavci nisu sjedili i smisljali ove zakone vec su se desile parnice u kojima suvdonesene gore navedene presude te su kao takve postale opce pravilo.
a bas sam mislio ici sa slonom u ameriku i parkirati ga negdje
Kakve su ovo budale.
Ima i onaj, ....ženu smiješ tuči samo kaišem ne širim od jednog inča.
Ali sve je to normalno, sve je to cool, sve je to democracy..... A kad muslimanka hoće da bude lijepa samo svom mužu pa stavi hidžab i ne nosi odjeću koja otkriva linije tijela, to je problem, to je nazadno, to treba iskorijeniti. Neće da može. Džaba mokri snovi.
U normalnom svijetu ruznim zenama se stavlja vreca na glavu....
U nekoj od američkih država postoji zakon koji kaže"da je ženama zabranjeno izlaziti ako su neobrijane" :D To su stari zakoni koji nisu nikada ukidani
Nesmije se ni kisobran otvarati kad padaju meeteori,ne smiju se pricati vicevi u prisutstvu drugih osoba,nije dozvoljeno sisanje krokodila,voznja automobila u bazenima,plivanje na stolu u restoranu,jedenje sirovih olovaka,trcanje u snu.....