Zanimljivosti
64

Jen Selter, djevojka koja se proslavila, obogatila i izgradila karijeru zahvaljujući Instagramu

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Jen Selter je fitness guru. Ova 20-godišnjakinja iz New Yorka ima više od četiri miliona followera na Instagramu, a razlog su fotografije koje postavlja svaki dan. Jen je ovisnica o fitnessu i teretani, a ima i tijelo kojim to može dokazati.

Nakon završene srednje škole počela je raditi u teretani, a kad je primijetila koliko vježbanje počinje da mijenja njeno tijelo, ta transformacija ju je inspirisala da se u potpunosti posveti vježbanju.

Svoj profil na Instagramu otvorila je u martu 2012. godine, a od tada broj followera svakodnevno raste. Kad se brojka popela na 300 hiljada, uslijedili su sponzorski ugovori od strane kompanija kao što je Nike, Lululemon, New Balance i drugi.

Od tada je prestala raditi u teretani, te se posvetila izgradnji karijere u svijetu fitnessa. Sarađuje sa kompanijom NY20, te različitim proizvođačima nutritivnih suplemenata, a i glasnogovornica je kompanije Game Plan Nutrition. Također, priprema i knjigu, te različite TV i video projekte, a spominje i kreiranje linije odjeće za vježbanje, ili čak vlastiti lanac teretana.

Selter je potpisala i ugovor za kompaniju The Legacy Agency, koja predstavlja brojne sportske zvijezde.

"Vjerujemo kako je ona sljedeća Jillian Michaels", kaže agent ove kompanije, Andrew Witlieb. On dodaje kako je poznata instruktorica fitnessa Jillian uspjeh postigla tek ušavši u svoje tridesete, a Jen će "u sljedećim godinama još rasti kao osoba i fitness stručnjak, te je tu na duže staze".

Jen pak ne želi otkriti koliko novca zarađuje. Nije išla na fakultet, ali kako kaže, "i ne treba joj", budući da sa svojim angažmanima zarađuje "više nego što bi i sa jednim završenim fakultetom."

Njena majka, Jill Weinstein kaže kako je izuzetno ponosna na svoju kćerku.

"Jako sam ponosna na nju budući da nije išla na fakultet, ali je ipak uz pomoć socijalnih medija uspjela izgraditi sebe na način da postane poznata i inspiracija i motivacija za toliki broj ljudi širom svijeta", kaže njena majka.

Mnogi njeni followeri vjeruju kako je njena pozadina lažna, no Jen ističe da je potpuno prirodna, te priznaje kako je jedina plastična operacija koju je imala operacija nosa koju je radila kao tinejdžerka.

"Ja sam Židovka, a Židovi imaju velike noseve. Vjerovatno je svaka treća djevojka koju poznajem operisala nos", kaže Jen, te pojašnjava iz kojeg razloga objavljuje uglavnom slike svog tijela i pozadine.

"Ja zapravo i ne postavljam tako mnogo fotografija lica... oni ne žele gledati moje lice", kaže Jen.

Pojašnjava da, iako su neke od njenih fotografija pomalo pozerske, one za cilj imaju samo to da inspirišu ljude.

"Želim motivisati i inspirisati ljude širom svijeta. Uz težak rad i posvećenost, svi mogu biti na mjestu na kojem se ja nalazim", kaže Jen.