Bizarna ceremonija
280

I to je moguće: U Čapljini svečano otvoren kućni broj

N. C.
Mnogima će zvučati nevjerovatno, ali danas je u Čapljini svečano postavljena pločica kućnog broja, a ceremoniji je prisustvovao politički vrh ovog grada.

Nakon što je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić postavio pločicu kućnog broja na Osnovnoj školi "Svitava", kućni broj je uz prisustvo delegacije i svečano otvoren.

Svečana ceremonija postavljanja pločice kućnog broja u Čapljini
Svečana ceremonija postavljanja pločice kućnog broja u Čapljini

Svečana ceremonija je označila početak projekta "Izrada, dostava i ugradnja pločica sa nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine". Međutim, pomalo je bizarno u 21. stoljeću organizirati svečanu ceremoniju povodom realizacije ovakvih projekata.

"Označavat će se ulice, smjerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrsnice i kružni tokovi", istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Postavljen kućni broj na Osnovnu školu
Postavljen kućni broj na Osnovnu školu "Svitava"

Oni napominju kako će svaka kuća biti satelitski označena tako da kada se projekt završi svatko će moći ukucati naziv naseljenog mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak tačne lokacije.

Realizacija ovog projekta finansirat će se iz Proračuna grada Čapljine uz sufinsiranje Kantonalane Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.