Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hitler je, inače, bio duša od čovjeka samo ga nitko nije razumio :( Mržnja prema Židovima nije bila neosnovana. Sa 16 godina se zaljubio u Židovkinju ali njegova ljubav je ostala neuzvraćena. Zbog toga je jedno vrijeme imao suicidalne misli. Otac mu je umro kad je imao 14 a majka kad je imao 17 godina. Nekoliko godina je živio od neke vrste penzije koja se u to vrijeme davala siročadi spavajući po prihvatilištima za beskućnike. U vremenu kad je njemu ali i svim nežidovima u njegovoj okolici sve krenulo nizbrdo on se upoznaje sa idejama o Arijskoj rasi. Tada je sve i počelo. Inače, taj \"mračni\" um je radio neke svijetle i dosta zanimljive stvari. Slao je ekspediciju na Tibet kojoj je bio cilj da pronađu raj na zemlji (!), izumio je preteču lutaka na napuhavanje za svoje vojnike, bio je vegetarijanac, džentlmen, filmofil, imao je psa (sa B. se nekako zvao), dobio je pohvalu od Junga za jedan rukopis, volio je cirkus i, pomalo ironično, cigansku muziku.
ako je ova slika njegovih ruku djelo sve mi je jasnije zasto se bacio u politiku=) tamo inace zavrse oni koji nemaju talenta za puno sta drugo
Novi namijesnik Ali-paša Derendelija bio je vojskovođa kakvog su Bosanci mogli samo poželjeti.Za kratko vrijeme su uspijeli da poraze ustanike kod Lješnice,gdje je poginulo sedam hiljada ustanika i oko 1500 Bosanaca,a potom su razbili i glavne snage srpske vojske,kod Zasavice,pod zapovijedništvom Miloša Obrenovića,gdje su srbi koncentrisali svoje snage sa svim pokretnim bogastvom. Zasavica je zauzeta u nezadrživom naletu bosanske vojske 17.09.1813.godine,gdje je od 20000 hiljada srbskih vojnika preživjelo svega njih 3000. Pad Zasavice i Lješnice otvorio je Bosancima put prema Beogradu.Na tom putu je prvo zauzet Šabac i ostala mjesta oko Beograda a onda je 05.10.1813.god. bosanska vojska pobijedonosno ušla u Beograd kojeg je Karađorđe osvojio 1806.god. uz neviđene zločine nad civilnim stanovništvom .Ulazak bosanske vojske u Beograd izazvalo je erupciju oduševljenja u čitavom Carstvu a posebno u Bosni .
A kako zavrsi taj tvoj junacki ustanak? 1813 god, Bosanska vojska ulazi i oslobadza Beograd. I tako su se zavrsili Bosnjacko Srpski sukobi.
1809,misar ,okolina sapca,muslimna iz bosne na broju 40 000,a srba oko 9 000,razbijeni,za to su balije,raspredale pricu da ih nisu srbi pobedili,vec madjari iz madjarske,da je krivo bilo nevreme,svi drugi krivi osim njih,i sad tako
I KARADZIC JE BIO SARAJEVSKI PJESNIK...PRIJE RATA....
pouka: ko god hoce biti umjetnik, treba ga pomoci i drzati na drzavnim jaslama. to je mala cijena za platiti. hitlera na likovnu akademiju, karadzica da pise pjesme...koliko bi svijet bio bolje mjesto. bolje da se zabavljaju ovako, nego da razmisljaju previse.
pa dobro idijoti bolesni pa moze li bar jedan komentar da prodje a da nepljujete po srbima o cemu god da ovdje pisu politika,sport,muzika,vrijeme vi nadjete razlog da su vam srbi za nesto krivi stuarno bolesno
treci rajh skuplja snage i ide u napad na cetnike
zato što je crtao, postaje bitan i \"NJEŽAN\"...ma koja glupost...vjerovatno će tako biti i sa sadašnjim zlo..ćama
draga redakcijo, nije on mogao nigdje upisati umjetničku školu, već se on upisati u umjetničku školu......
pustite tog vise hitlera ne moze bit niko covjek tko ubije hiljada ljudi...ni mladic milosevic karadzic hitler hadzic biljANA P.