Komentari (322)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo je reci da su slike predivne. Slike Mostara i Pocitelja su me odusevile.
@BosanskiGazija4 opet ovaj ustasa http://prnt.sc/dyxapu
@BosanskiGazija4 HAHHAHHA
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
slike Srba pravi azijati jbt ko da je Afganistan. Sarajke lijepe, bijele i graciozneyk'o da su stare Rimljanke
...ybt, koji kompleksi :)))
Sarajka na slici 25 ima prekrasne oči i lice...
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
slika 21 porodica u srbiji sin,otac i majka
Na fotografiji 21 ("Porodica u Srbiji") je prikaz tipicne serbaljske porodice. Na slici su muz, zena i sin. Postoji mogucnost i da je snahocestvo u pitanju pa bi u tom slucaju ba slici bili djed, snaha i njihov sin rodjen u tom snahocestvu. Snahicestvo je bila tipicna serbaljska zajednica u kojoj su djed i snaha zivjeli u vanbracnoj zajednici i imali djecu gdje su ozenjeni sinovi imali bracu koju su radjale njihove vlastite zene.
Da samo napomenem sta se naalzi na slici 21 ("Porodica u Srbiji): muskarac. zena i magarac; dakle muz , zena i sin.
Dobre kone iz Busovache.
vidi zene u sarajevu...sa nikabom, odnosno pecom kako su je tada zvali...i onda nase vrle bosnje u danasnje vrijeme kazu, to nije nase,toga nije bilo kod nas...arapi donijeli i nekakve vehabije. Boze uputi!!!
pa i nije nase nije nam tem 60 stepeni kao u saud,arabiji pa da nam treba zastita od sunca cccc...nauka uhvati se knjige mani se arapa
Covjek se osjeca bogat ili siromasan ne u apsolutnom nego relativnom smislu..Mi smo se pomakli naprijed svjetlosne godine u odnosu na taj period ali isto tako pomakla se evropa i svijet...znaci djaba ti da imas finu skodu staru 2-3 godinu koja radi odlicno ako svaki komsija ima dva nova BMWa, ti se osjecas siromasan...A sto se tice odnosa nas i Evrope ta razlika ce zauvijek biti tu..Mi necemo nikad njih "stici" niti ce oni dozvoliti da dodju na nas nivo..priroda je priroda...
Kako je tad bilo ljepo pecati, samo morao si stap negdje iz Engleske il USA da nabavis, za musicarenje, od Hemingveja onaj. Samo prije ovog rata, za Titove Juge, koliko je puno vise ribe bilo i cistije rijeke, ko akvarijum samo na Vrbasu. A zamisli tad, i prije i 2. svj. rata, prije brana, nikakve industrije, sve cista priroda. Potoke i gornje tokove rijeka si mogo piti.
I nije bilo onih dimanit, bomba, struja ribara, ni mrezara puno. Pa vukova jos bilo mislim, piju vodu na rijeci, pa zmija, poskok, medjed, vepar, jastreb, orao, svega vise bilo, priroda vrvi u divljini. Zamisli mladice kolike su bile tad, pa somovi, mrene, klenovi, a tek endemske potocarke pastrmke.
Djevojke lijepo, pristojno obučene, bez obzira koje vjere.
respekt, koliko samo duse u svakoj fotografiji.
Sta je ovo, isto neandertalci da su zivjeli tada.
Ko bi rekao da su 1920-te svi nosili narodne nosnje. Ja sam te nosnje samo gledao na predstavama raznoraznih KUD-ova u nedavnoj proslosti.
1920 nije postojala YU, već Kraljevina SHS čiji ustav nije ratificiran ni u Zagrebu ni u Ljubljani, da ne govorim o Sarajevu.......znači nametnuta srpska država koja je na ovim prostorima nemoguća.........btw, srbi su cigani što se vidi iz priloženog
kako je krenulo vratit cemo se na taj nivo
" Zivi, zivi duh slavenski, zivjet ces vjekov'ma". Prelijepa je nasa Yuga bila, slike su divne. U nadi za boljim vremenima za sve ljude sa ovih lijepih prostora.
Idealan članak za komentatorsko trovanje.
Nije se puno ni promijenilo ;)