Colorado
0

Fotografija učenice previše seksi za školski godišnjak

Sarajevo-x.com
Fotografija američke tinejdžerke Sydney Spies na kojoj izazovno pozira neće biti objavljena u godišnjaku srednje škole koju pohađa. Urednici godišnjaka su odbili objaviti fotografiju, ali djevojka nema namjeru odustati.

Pet urednika koji volontiraju u listu srednje škole Durango u Coloradu i uređuju godišnjak odbijaju objaviti fotografiju na kojoj Spies pozira u izazovnoj žutoj suknji i crnom topiću.

"Naš godišnjak je osvajao nagrade. Nemamo namjeru objaviti nešto lošijeg kvaliteta niti nešto krajnje neprofesionalno", rekao je glavni urednik, učenik Brian Jaramillo, prenosi Yahoo.

Sydney i njena majka Miki Spies te nekolicina učenika su protestovali ispred škole zbog odluke uredništva da ne objavi njenu fotografiju.

"Osjećam se kao da mi ne dozvoljavaju da se slobodno izrazim i da su mi ukinuli slobodu i prava. Ne želim da se i drugim ljudima ovo desi i da se osjećaju kao ja", rekla je Spies.

Uredništvo godišnjaka joj je ponudilo da im da drugu fotografiju. Porodica Spies je okupljenim medijima javno objavila da će zatražiti pravni savjet u vezi sa slučajem.