{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuži školu jer su je natjerali da oda Facebook šifru

S
Sarajevo-x.com
12.3.2012. u 09:01
0
3
Tuži školu jer su je natjerali da oda Facebook šifru
0
Tuži školu jer su je natjerali da oda Facebook šifru
U američkoj državi Minnesoti dvanaestogodišnja djevojčica poznata samo pod inicijalima R.S. će tužiti svoju školu, jer su je prisilili da im oda šifre za svoj Facebook profil. Školski zvaničnici su zadržali djevojčicu nakon nastave i prisilili je da im oda svoje šifre, nakon što su čuli da ih je kritikovala preko Facebooka.
Advokat njene porodice tvrdi da su narušena njena prava prema prvom i četvrtom amandmanu Ustava SAD-a, što znači da joj je narušena mogućnost slobodnog izražavanja i ilegalno je provjeravna.

"R.S. je bila zastrašivana, ponižena i uplašena dok su je držali zatvorenu u jednoj školskoj prostoriji nakon nastave, a za to vrijeme zamjenik direktora i osoblje su čitali njene poruke i postove", rečeno je u izjavi advokata, prenosi britanski portal Telegraph.

Djevojčicu su ispitivali nekoliko sati prije nego što je puštena da ide kući. Američko udurženje za zaštitu online podataka je prije nekoliko mjeseci prijavilo slučaj prinudnog oduzimašnja šifri bivšim zatvorenicima u državi Maryland.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: