Zanimljivosti
8

Ellen DeGeneres na Boltovim leđima: Voditeljica optužena za rasizam

Klix.ba
Nakon što je na svom Twitter profilu objavila fotografiju sebe na leđima Usaina Bolta s opisom "Odsad ovako obavljam sve svoje poslove", Ellen DeGeneres zasuta je mnoštvom komentara kojim je optužuju za rasizam.

Ellen je pomoću Photoshopa sebe smjestila na Boltova leđa koristeći njegovu fotografiju iz polufinalne utrke na 100 metara u Riju.

DeGeneres nije štedjela vrijeme te je ubrzo odgovorila kako je najdalje od rasizma što može biti.

"I više sam nego svjesna rasizma koji vlada u našoj zemlji. Ja sam sve samo ne rasista", napisala je na svom Twitter profilu.

Mnogi njeni pratioci žestoko su uzvratili odgovorima na njen tweet.

"Dakle, ne vidiš ništa loše u tome što bijela žena jaše na leđima crnca"? "Bez obzira na Elleninu namjeru, fotografija je proizvela ružne konotacije na račun odnosa između crnaca i bijelaca". "Iskreno, ovo je uvredljivo".

Ovo su samo neki od komentara koji su osvanuli na Twitteru.

Usainu Boltu, koji je prošle sezone gostovao u njenoj talk-show emisiji "Ellen", ovaj, prema mišljenju mnogih kontroverzni post, nije zasmetao, što je i sam pokazao retvitujući Elleninu objavu na svom Twitter profilu.

Bolt je osvojio zlato u disciplini 100 metara, a sporna fotografija iz polufinala uhvaćena u pravom trenutku postala je viralna, a hiljade korisnika interneta iskoristile su je za interesantne meme.