Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
40 cm? Da je ovdje 40 cm, bilo bi sve bijelo. 4 cm je vise realno.
kakvih 40 centi, jedva da ima za grudve,
Globalno zagrijavanje i promjene klime,evo do cega vode...
IL sam ja prolupala juce su rekli stize s vjetrom saharski pijesak a ono snijeg, da nije bilo obratno ...
Okreće se kolo sreće
E sad da li je Sahara planina il pustinja?
Kasnije ce svabo kupovat zemlju u sahari
Kod njih pada evropski snijeg a kod nas saharski pijesak 😂😂😂😂😂
Ovo je stvarno nevjerovatna promjena klime, za sve ovo smo mi krivi
Pustinje ce postati zelene oaze- jedan od predznaka sudnjeg dana!
@napoleoner One su vec bile zelene oaze u proslosti
Sve više počinjem vjerovati u globalno zahlađenje umjesto globalno zatopljenje.
na pustinjski behar na voce
Iako izolovani atmosferski 'ispad' nije mudro prenaglasavati, ovo je poucan primjer kako globalne klimatske promjene kriju i pozitivne efekte. Kljucna stvar je intenzitet tih promjena. Tako u Evropi, Sibir i Skandinavija spadaju u vrh potencijalnih dobitnika, dok Mediteran ukljucujuci i Balkan poprima klimu sjevera Afrike... Inace, Sahara je 6000 god. izgledala sasvim drugacije: sa monsunskim kisama, jezerima, mocvarama, vegetacijom. Promjena Zemljine orbite ka Suncu je 'krivac'.
...Jer, ispod svakog krajolika se krije potencijalna pustinja. Promjena u nekim atmosferskim parametrima, 'skidanje' suma ( tzv. 'gola sjeca' pri krcenju) i ostecen vegetacijski pokrivac (rudarski povrsinski kopovi, nekontrolisana poljoprivredna praksa), pojacan gubitak vode iz tla (evaporacija) koji ce premasiti kolicinu vlage koja padavinama dospijeva u zemljiste i... 'Voila'! sto bi rekli. Primjer je ne samo Sahara, vec i Meksiko, Kalifornija, 'tzv. 'Dust Bowl' 1930-ih u SAD-u
@BH_Faraon.....Sahara je *prije* 6000 god. izgledala...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ko ce po onoj vrucini zgrtat snijeg :)
El Bake obecao 100 k lopata za snijeg, pomoc pruzaju predstavnici Zeljeznicara sa svoje 2 lopate