{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Egipat: Muškarac na testu za drogu saznao da je "trudan"

6.11.2014. u 18:03
53
20
Egipat: Muškarac na testu za drogu saznao da je "trudan"
53
Egipat: Muškarac na testu za drogu saznao da je "trudan"
Vozač autobusa iz Egipta pokušao je varati na testu na drogu tako što je umjesto vlastitog podmetnuo uzorak urina svoje supruge, za koju se ispostavilo da je trudna.
Muškarac izabran među vozačima autobusa javnog gradskog saobraćaja za standardni test na drogu je umjesto vlastitog donio urin svoje supruge. Ono što nije znao jeste da je njegova supruga trudna već dva mjeseca. Prije nego što su mu otkrili novosti, vlasti su tražile da im potvrdi da li je uzorak urina zaista njegov. Nakon što je kazao da jeste, jedan od službenika mu je rekao: "Čestitam, trudni ste".

Iako je ova priča smiješna, egipatske vlasti smatraju kako se iz nje može izvući dosta lekcija. Droga je postala dostupna svima i rasprostranjena poput cigareta te će u budućnosti vlasti zahtijevati test krvi kako bi spriječile da ljudi donose lažne uzorke urina.

Sudeći prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, u Egiptu svake godine na cestama pogine oko 12 hiljada ljudi, što su 42 smrti na 100 hiljada ljudi. Također, korištenje opojnih sredstava je u velikom porastu. Primjerice, tramadol, lijek protiv bolova koji izaziva ovisnost, izuzetno je jeftin i prodaje se kao sredstvo za povećanje energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: