Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ nostalgicar Ima smisla to sto govoris, pogotovo taj dio sa \"Cilj je takođe izbaviti tržište lakih droga iz ruku kriminalaca, i tako smanjiti kriminal.\" Na kraju krajevo na sve se placa PDV
Ma normalni su oni-...\"Holandska politika o drogama se zasniva na 2 principa: Korišćenje droga je javno zdravstveno pitanje, a ne kriminalno. Pravi se razlika između teških droga i lakih droga. Holandski zakon razlikuje da li supstanca izaziva samo psihičku ili takođe i fizičku zavisnost. Razlikuju se teške droge, koje nose „neprihvatljih rizik“ (npr. kokain, heroin, itd.) i lake droge (poput pečurki psilociba i derivata konoplje: hašiša i marihuane). U Holandiji je dozvoljeno uzgajanje 5 biljaka konoplje po osobi, ili posedovanje 5 grama hašiša ili marihuane po osobi. Mesta na kojima se konoplja i magične pečurke prodaju su kofi šopovi. Prodaja konoplje je „zabranjena, ali nije kažnjiva“, pa zakon zvanično ne prisiljava na poštovanje ovih, širom nacije prihvaćenih pravila: ne reklamirati ne prodavati i teške droge ne prodavati maloletnicima ne prodavati više od dozvoljene količine (5 grama) ne uznemiravati javnost Jedan od glavnih ciljeva ovakve politike je da razdvoji tržište teških i lakih droga da bi uživaoci lakih teže dolazili u dodir sa teškim drogama. Cilj je takođe izbaviti tržište lakih droga iz ruku kriminalaca, i tako smanjiti kriminal.\"
ovi stvarno nisu normalni...ccc
Tako i treba.
Ovi holandjani nisu normalni, al definitivno