Bizarno
0

Djevojka umjesto konja jaše kravu

Sarajevo-x.com
Petnaestogodišnja djevojka kojoj su roditelji zabranili da ima konja, odlučila je ispuniti svoj san jašući kravu, piše Telegraph..

Sati i sati treninga, učenja i tone poslastica su kravu Lunu doveli do nevjerovatnog uspjeha. Ova neobična životinja galopira poput konja i preskakače improvizirane prepreke.

"Ona vjerovatno misli da je konj", rekla je Regina Mayer iz Njemačke.

Krava Luna je rođena prije dvije godine na prostranoj farmi Mayersovih u Laufenu na jugu Njemačke. Regina i Luna su su svoje treninge počeli laganom šetnjom u šumi. Sedamnaestogodišnja Regina je Lunu vodila na povodcu, kako bi se navikla na kontakt s ljudima. Kasnije ju je Regina naučila i na sedlo.

Nakon šest mjeseci je došlo vrijeme da se vidi kako će Luna reagovati kada Regina sjedne na njena leđa. Sve je prošlo kako treba.

Njihove rutinske aktivnosti su četkanje, preskakanje prepreka i jedan sat jahanja. Luna razumije komande "kreni", "stani" i "galopiraj".

"AKo nešto želi učiniti, Luna to i učini, a kada ne želi, onda tu ne možete ništa. Ponekad je tvrdoglava, ali je u suštini divna životinja", rekla je Regina.

Učenje trikova je ponekad bilo teško, pa je Regina tražila savjete od stručnjaka za krave u Švicarskoj, kako bi joj pomogli oko "upravljanja" pri jahanju.

Anne Wiltafsky, koja trenira krave u blizini Ciriha, rekla je da Lunin talenat nije iznenađenje, jer su se u prošlosti krave koristile u istu svrhu kao i konji.

"Mlade krave mogu dobro skakati", rekla je Wiltafskyjeva, te dodala da su krave dobri prijatelji jer su blage naravi, imaju strpljenja i jako su privržene ljudima koji im se svide.

"Krave ne vole Lunu. Ljubomorne su jer često dobija poslastice", rekla je Regina i dodala da se Lune plaše i neki konji na farmi, dok joj se drugi rado pridruže za vrijeme jahanja.