Oborila rekord
0

Britanka najbrža na svijetu u tipkanju SMS-ova

Sarajevo-x.com
Melissa Thomson (Foto: PA)
Melissa Thomson (Foto: PA)
Nakon što je poslala 26 komplikovanih riječi u poruci u samo 25 sekundi, Melissa Thomson ponosno je ponijela titulu osobe koja najbrže na svijetu kuca SMS-poruke, javlja "Daily Mail".

Melissa Thompson (27) uspjela je napisati: "Oštrozube pirane roda Serrasalmus i Pyroventrus su najkrvoločnije slatkovodne ribe na svijetu. Ali, manje je poznato da one u stvarnosti nikada ne napadaju nas ljude" za samo 25,94 sekunde.

Poruka je otkucana toliko brzo da je odmah upisana u knjigu rekorda.

Prethodni svjetski rekod bio je veći za 9,6 sekundi, a Thompson, iz Salforda u Velikoj Britaniji, je za obaranje rekorda koristila novi Samsungov Galaxy S.

U martu ove godine, istu poruku i koristeći isti telefon, poslao je i Amerikanac Franklin Pagea, ali na žalost, Franklinovo prolazno vrijeme od 35,54 sekunde je bilo predugo.

Thompson je bila u kupovini sa svojim momkom Chrisom Daviesom (23) kada je ugledala Samsungov štand. Pozvali su je da pokuša oboriti svjetski rekord u kucanju poruka.

"Slala sam puno poruka, 40 do 50 dnevno samo svom momku, pa smo oboje znali da mogu brzo kucati, ali od kad smo počeli živjeti zajedno i od kad sam ja počela raditi, nemam više toliko vremena za pisanje poruka, pa se može reći da mi prsti nisu u kondiciji", rekla je Thomson.

"Iznenađena sam što baš ja najbrže kucam poruke na svijetu."