“Ljubavni vrt”
0

Bivši svećenik prodaje seksi pomagala

Klix.ba
Ako nam je Bog dao tijelo, zašto je požuda onda grijeh? Ovo pitanje je sebi možda postavljao i bivši svećenik iz Holandije Marc Angenent, koji sada prodaje seksi pomagala.

Njemački Der Spiegel piše kako je Angenent pokrenuo internet-stranicu pod nazivom “Ljubavni vrt” na kojoj prodaje vibratore, kondome i ostala seksualna pomagala. Svećenik je u službi bio 23 godine, a sada se okrenuo ovom, reklo bi se, potpuno neprikladnom biznisu za njega.

Međutim, Angenent se ovim činom bori i protiv straha od pohote, za škoji smatra da postoji među kršćanskim parovima. Marc Angenent kaže da je “brinuo za seksualni život” svojih vjernika i kada je bio svećenik u Holandiji. Propovijed je često držao u trapericama i majici, a parovima je postavljao otvoreno pitanje: “Jeste li zadovoljni svojim seksualnim životom?”.

Nakon što se pastor tako godinama naslušao priča parova koji su nezadovoljni svojim seksualnim životom, odlučio je da se u potpunosti posveti svom drugom poslu, odnosno da postane neka vrsta seksualnog terapeuta. Čini se da je Angenentu “pukao film” kada mu je došao jedan par i rekao kako nije imao seksualni odnos četiri godine, jer su doslovno shvatili Papin govor iz 1968. godine, nakon što su ga pročitali, a u kojem je rekao da seks služi za razmnožavanje.

Kako god, bivši pastor sada prodaje razne igračke koje pomažu u krevetu bračnim parovima, sa izuzetkom sado-mazo pomagala i pornografskih snimaka.