{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Građani uživali u besplatnom krstarenju dajak čamcima

31.8.2014. u 16:54
16
32
Banja Luka: Građani uživali u besplatnom krstarenju dajak čamcima
16
Dajak klub Banja Luka i ove godine je organizovao besplatne promotivne vožnje dajak čamcima za sve posjetioce, a cilj ove manifestacije je popularizacija dajak čamaca kao simbola i čuvara tradicije grada Banja Luka.
Predsjednik Dajak kluba Banja Luka Andrej Zamolo, istakao je da je zadovoljan odzivom ljudi s obzirom na vremenske uslove ovoga ljeta.

"Cilj nam je da pružimo Banjalučanima, ali stranim turistima da okuse čari Vrbasa. Kakva je sezona loša zbog vremenskih neprilika i vodostaja rijeke Vrbas mislili smo da će biti dosta manji odziv", rekao je Zamolo.

Banjalučanin Stevica Grozdić prvi put se provozao dajak čamcima zajedno sa svojim trogodišnjim sinom i suprugom.

"Iako toliko godina živim u Banjoj Luci ovo mi je prvi put da se vozim dajak čamcima. Osjećaj je nevjerovatan i zaista smo uživali u vožnji", izjavio je Grozdić.

Jedan od članova Dajak kluba Banja Luka Nebojša Ružičić, više od deset godina vozi dajak čamac i za njega ovaj sport predstavlja dobru rekreaciju.

"Kada je sezona trudim se da svaki dan budem na Vrbasu i po nekoliko sati da provedem na vodi. Međutim, dosta toga zavisi od vodostaja rijeke i vremenskih uslova", kazao je Ružičić.

Besplatno krstarenje Vrbasom za sve posjetioce, Dajak klub Banja Luka je obezbjedio danas pored plaže kod Zelenog mosta od 14 do 17 sati.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: