Ogroman napredak
18

Američki YouTuber pričao o svom putu od beskućnika do milionera

Klix.ba
YouTuber Ben Phillips ima milione pregleda na svojim videima, a ništa manje brojke nisu ni na njegovom bankovnom računu. On je uzor mladih, a nedavno je otkrio kako je do prije nekoliko godina bio beskućnik te ispričao kako je došao do slave i uspjeha.

Nekada je sanjao da bude igrač ragbija ili da radi za Apple. Kada je napunio 21 godinu, preselio je u London iz Walesa kako bi tu pronašao svoju sreću. Smatrao je da će koristeći humor uspjeti ostvariti svoj san o slavi i novcu.

Nedugo nakon selidbe, potrošio je sav svoj novac pa je izbačen iz hotela u kojem je odsjedao. Nekoliko mjeseci je spavao u haustorima i hodnicima hotela i zgrada. Shvativši da nije uspio u namjeri, vraća se u rodni Wales gdje nastavlja snimati humoristična videa sa svojim bratom.

Zabavljajući se na snimanjima, pravi videoklip za aplikaciju Vine na kojem izaziva brata da proviri u flašu vode i pogleda plutajući novčić, nakon čega pritišče flašu i prska ga vodom u lice. Videozapis od svega šest sekundi postao je viralan i obišao svijet, pokrenuvši tako njegovu karijeru.

Ubrzo je počeo snimati videa za YouTube i ostvarivati saradnje sa sve većim partnerima. Sada, nekoliko godina kasnije Phillips se zalaže za to da se u škole uvede predmet na kojem će se učiti o YouTubeu i sličnim platformama na internetu na kojima mladi mogu ostvariti uspjeh koji je on ostvario.

Vezani članci