Kako izgubiti kilograme
6

Trenerica slavnih otkrila nekoliko trikova za mršavljenje

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Pokušavate skinuti kilograme, ali vam ne ide za rukom. Pored brojnih dijeta i treninga niste zadovoljni rezultatima. Donosimo vam savjete Latoya Julce certificirane lične trenerice i instruktorica iz New Yorku.

Julce je na svojim časovima trenirala neka velika imena i podučavala zvijezde poput Hannah Bronfman, Amande Seyfried i Mary Kate Olsen i Ashley Olsen.

Ponderirani čučnjevi

Koji je najbolji potez za vježbanje kada se želite riješiti masnoća?

"Ponderirani čučanj uvijek je sjajan potez. Sagorjet će vam najviše kalorija, a mnoge stvari kao što su trbušnjaci, noge, gluteus - moraju raditi kako bi pravilno vježbali.

Čučanj ne samo da je sjajan za oblikovanje vašeg tijela, već je i vrhunski liječnik također objasnio zašto su čučnjevi dobri za zdravlje vašeg mozga.

Za gubitak kilograma, jedite češće

Julce kaže da je zaista dobro za mršavljenje jesti češće.

"Nikada nemojte čekati da ogladnite - tada ludite i donosite loše izbore. Uvijek imajte međuobrok i pobrinite se da su vaši šećeri na pristojnoj razini", kazala je.

Jedite jabuke i kikiriki puter

Juce navodi da ukoliko tokom posla ne znate kada ćete i šta jesti, onda je njen prijedlog jabuke i kikiriki puter.

"Konzumirajte pola jabuke sa kikiriki puterom ili badema. Uz dodatak proteina, masti i vlakana, ovaj međuobrok će stabilizirati nivo i pomoći vam da se osjećate sitije i sprečite vas da padnete prije sljedeće pauze", dodaje.

Proteinska pločica

Julce kaže da je proteinska pločica također jednostavna užina koji vam pomaže izbjeći osjećaj gladi.

Jedite sporije

Julce navodi jedan od najvažniji savjeta koji svako možete započeti odmah da zaista uspori svoj tempo prehrane.

"Uvijek žurite i jedete tako brzo, ali vaš želudac je samo određene veličine. Ako se prejedete, tako se zbrajaju kalorije. Razgovarajte, popijte gutljaj vode, uzmite si vremena i uživajte u obroku. Primijetit ćete čim se osjećate sitima", dodala je.