Showbiz
0

Zvijezda serije "Lost" dobila 6 mjeseci zatvora

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Glumica Michelle Rodriguez koja je glumila u jednoj sezoni poznate serije "Lost" dobila je kaznu od šest mjeseci zatvora zbog nepoštivanja odredbi suda u vezi s društveno korisnim radom kojeg je morala obaviti te testiranja na alkohol u krvi.

Zvijezda Michelle Rodriguez koja ja poznata po pijanstvu i saobraćajnim nesrećama napravljenim zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, izjasnila se krivom pred sudom koji joj je dodijelio kaznu od šest mjeseci zatvora, izvijestio je Associated Press.

Rodriguezova se pojavila pred sudom koji joj je odredio kaznu i naredio da zatvorska kazna počinje 24. decembra.

Glumica je već ranije izdržavala uslovne kazne koje je prekršila, a u ovom slučaju sudu nije upsjela dokumentovano dokazati da je odradila društveno korisni rad.

Prema dokazima tužiteljstva, Michelle je lagala kako je 25. septembra bila na mjestu gdje je trebala odraditi društveni rad i zapravo je u tom trenutku bila u New Yorku.

Prema odredbama suda, glumica je morala čistiti ulice i magistrale, a poslodavac joj nije smio dati slobodan dan niti je pustiti ranije s posla. Osim toga, Michelle je priznala kako je konzumirala alkohol tri puta, čak i dok je radila testove.