Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno je zanimljivo da se pod rasizmom u U.S. iskljucivo cilja na opresiju Crnaca od strane Belaca, kao i da je kulminacija istog dodela oskara. Cinjenice su sledece, Afro-amerikanci cine 13% populacije hollywood-u su i vise nego zasluzeno predstavljeni, kao i u muzici, sportovima, itd, i da li uopste treba spomenuti trenutnog predsednika. Medjutim, spomenutih 13% je u isto vreme odgovorno i za vise od 50% ubistava i drugih kriminalnih radnji, kao i sto vecinski ne doprinosi drustvu.
Uraktko, kako to da se Azijci i Jevreji ne bune kako nisu dobili svog "zasluzenog" oskara i nemaju problema sa "rasistickom" policijom, vec se fokusiraju na edukaciju i prosperiraju pod "rasistickim" sistemom vise i od samih belaca?
@ChristopherHitchens Zar Jevreji nisu bijelci?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne kontam naslov nikako
Naravno svi superjunaci su bijelci, Amerika u ovom trenutku želi preko Hollywooda da se potvrdi kao bijela nacija, iako su većinom mješanci, tek slijedi borba crnaca za jednakost
Ma, on ce nama Rain Man... ovo, ono. Bezobraznik jedan rasisticki. Tu si dos'o....
kakve sad veze ima Dustin Hoffman da mi je znati. jeste novinari dobri Allah vas nagradiJo.