|

Zvijezda Harryja Pottera: Hollywood je rasistički, Trump je izazvao osjećaje straha i mržnje

Zvijezda Harryja Pottera: Hollywood je rasistički, Trump je izazvao osjećaje straha i mržnje
10
Klix.ba
20.9.2016. u 18:06
17
komentara
10

dijeljenja
Zvijezda Harryja Pottera: Hollywood je rasistički, Trump je izazvao osjećaje straha i mržnje Foto: EPA
Zvijezda Harryja Pottera Daniel Radcliffe izjavio je kako je prilično neosporno da je Hollywood rasistički. U programu BBC-a novinarki Victoriji Derbyshire rekao da je svijet filma predstavljen kao "vrlo, vrlo progresivan".
Također je izjavio kako je gay glumcima teško osloboditi se straha i pojaviti se u gay ulogama, kao i to da u ovom trenutku ne želi ponovo igrati Pottera.

Dvadesetsedmogodišnji britanski glumac je kao dijete glumio čarobnjaka u nastavcima Harry Pottera. Međutim, njegova najnovija uloga na ekranu je triler "Imperium", gdje se Daniel kao agent FBI-a Nate Foster, nalazi na tajnom zadatku.

Radcliffe je rekao Victoriji Derbyshire da ga je ovaj triler doveo do razmišljanja o rasnim pitanjima, jer se upravo bavi tom tematikom, kao i da mu je film potpuno promijenio mišljenje.

On je kritizirao republikanskog američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, rekavši da je izazvao osjećaje, straha i mržnje.

Američka filmska industrija je i sama došla u centar ogovaranja i kritika kada je u pitanju rasizam, zbog glumca Dustina Hoffmana i dodjele prestižne filmske nagrade Oskar.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...