Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ti si Zeljko ostavio Sarajevo i pobjegao i Zagreb, bas kao sto je Brega pobjegao u Beograd. A i danas i jedan i drugi i jos vas puno zaradjujete na racun i Sarajeva i Bosne.
nadam se da je ovo samo zayebancija, iskrivljena od strane novinara. bilo bi jako ruzno da sere na kolegu sa kojim je izgradio zivotnu karijeru.
Brega - sposoban plagijator i stihoklepac koji je djonio rok muziku manje poznatih svjetskih grupa kao recimo grupe Arkus, a nije se libio ni Bitlse da podjoni kad bi mu ponestalo \"inspiracije\". Od njega je odlicno naucio isti z anat mali mis mekinjas dino merlin. I nek su se obogatili, nisam ljubomoran, ali nemoj mi brate suplju prosipat o nekim \"svjetskim kompozitorima\". Zeljko ne bi uspio bez brege, ali isto tako, ko kaze da bi brega uspio bez zeljka?
Samo sto nije bobek nego bebek.
pa vi stvarno veze nema te s muzikom..pa brega je pokrao svu muziku koja se mogla ukrati i vama predstavio kao svoje umijetnicko dijelo..kakvi ste vi mamlazi i jos se ovde natezete ko je bolji brega ili bebk..ccccc..majko draga pa nije ni cudo sto je ova bosna propala kad nema te veze s zivotom..brega je plagijat mrtvi ali ja ga postujem samo sto zna da se snadje..a sto se tice njegovog umijetnickog zivota on je k..od umijetnika..pozz
...bebeče...ispade ti jado...
....HALLO - bobek govori o vremenu mnogo prije formiranja BD...brega je uto vr\'eme svir\'o u grupi BEŠTIJE i im\'o samo 13 godina, doćim je bobek udar\'o ritam gitaru i povremeno pjev\'o prvi glas u grupi KODEXI...kada su ovi ostali bez bassiste nekto im je ukaz\'o na mladog i talentovanog bregu...potom su KODEXI dobili angažman u italiji na kom\' je došlo do osipanja i zamjene ćlanova dok se na kraju nije iskristalisao ROCK TRIO - MIĆA, GORAN I ZORAN (m. vukašinović, g. bregović i z. redžić) koji će kasnije pre\'stavljati okosnicu grupe JUTRO kasnije transformirate u prvu postavku BD...tek ga je tada je brega, da bi valjda vratio uslugu pozvao da dojde u BD da ga zamjeni u ulozi pjevaća (brega je inaće bio katastrofalno loš pjevać a ni kto gitarista nije baš bio pretjerano dobar)...kto \"kompozitor\" je uglavnom krao ideje od poznatih svjetskih bandova pa je itu bobek podobro u pravu nazivajući ga MANIPULATOROM...
padaju zvijezde\"\"
Ne razumijem poentu Bebekove izjave. On je rodjen i odrastao na Mejtasu, a Goran na Kovacima u Milosa Obilica ulici i otprilike na istoj nadmorskoj visini, ili udaljenosti od \" Ravnicarskog\" centra grada. Zahvaljujuci Bebeku sad sam saznao , da se prica Hrvatski na Mejtasu. BIJEDNO MOJ BEBEKU !!!!!!!!.
Rekla tava loncu:ugursuze crni.tako i Bebek Bregoviću. A mi sad kao biva dumamo ko je bolji za Sarajevo .Ne valja ni jedan.
hajd sad po tabletu, uhvatio njatke, ko da nekom trebaju tvoja naricanja, i nije zeka, nego je gorcina i ljubomora, koga ti foliras
Divljaci nepismeni. Bebek, Bregović, Bijelo dugme su proslavljali Sarajevo i BiH u SFRJ. Ne znate da je muzika najveličenstvaniji i najracionalniji ambasador jedne sredine ili naroda. Bosance su u zlatna vremena diljem Yuge svi voljeli, jer je BiH a naročito Sarajevo zračilo pozitivom u svakom pogledu. Ono što su Dino, Dugme, Ambasadori, Čola, Cod, Mirzino jato..Plavi orkestar.... pa da ne govorimo o Safetu, Himzi Polovini, Zaimu Imamoviću, Haidui i drugima koji su ovu državu i ovaj grad veličanstveno predstavljali... Šta imamo danas? Čitava mlada generacija umjesto da nešto stvara truje se mržnjom i jalovo po cijeli bogovjetni dan piše glupave i odvratne komentare. Uhvatite se knjige, nauke, lopte, gitare, harmonike, olovke i STVORITE vi NEŠTO! I ovi će komentari izaći iz mode kao što sve prolazi ali ćete vi ostati totalni invalidi i moralne nakaze jer godine trošite po glupavim forumima. Pozdrav razumnim i vrednima!
Užasava nepismenost i ograničenost komentatora. Pa jel vi to majke vam glupave ne umijete ni pročitati tekst da odmah u njemu tražite \"nešto\" što bi rasplamsalo vaše bolesne nacionalističke hirove, revolt i potrebu da se svađate sami sa sobom i sa okolinom. Jel to baš svaku novinarsku BUKVALNO shvatate? Pa samo najgluplja budala ne prepoznaje u Bebekovim riječima šaljiv ton i kolegijalnu zezanciju, već bi odma svoju odvratnu glupost i ograničenost pretvarali u bujicu ružnih riječi: Zar ste toliko netelorantni i OGRANIČENI da bi odmah vrijeđali a na ulici bi tako razjareni ni krivom ni dužnom glavu razbili bez griže savjesti.
Za brda Begovic i jest , trebalo ste ga ostaviti na Trebevicu da cuva ovcice . I jeste coban .
pogledajte ovo http://cash111.com/ref.php?page=act/ref&invcod=95089
Joj da hoce vise izumrijeti ovi iskompleksirani titoidni nacisti, sovinisti, rasisti - shoopcy zvani \'sarajevska raja\', fuj kako su samo degutantni, ne znas koji je gori
Naravno da je Bregovic bolji,pa on je sjedio sa Milosevicem za vrijeme opsade Sarajeva dok je Bebek bio u Sarajevu.Ma i Brena je bolja od Bebeka,ja bi joj dodijelio kljuceve grada Sarajeva kao zahvalnicu za doprinos agresije.Kusta,Nele,Cola sve velike Sarajlije poslije rata.Treba ih moliti da nam oproste a ovom misu Bebeku sto je bio uz sugradjane zakonom zabraniti da dodje ikad vise u Sarajevo.