Showbiz
304

Carlos Santana sreo bivšeg bubnjara koji je 40 godina živio kao prosjak

Klix.ba
Legendarni gitarista Carlos Santana i njegov nekadašnji bubnjar Marcus Malone susreli su se nakon više od četiri decenije na ulicama Oaklanda u Californiji, gdje je Malone živio kao prosjak.

Emotivni susret omogućio je lokalni novinar Stanley Roberts, koji je na Malonea naišao početkom ovog mjeseca tokom rada na priči o nezakonitim otpadima.

Kada je Roberts prvi put razgovarao sa Maloneom, bradatim i zapuštenim čovjekom u ogromnoj crvenoj jakni, on je kopao po gomilama smeća.

Nakon što se Robertu pohvalio kako je jednom pronašao 800 dolara u bačenim pantalonama, Malone mu je otkrio i kako je nekada bio kompozitor i pejzažist, koji je svirao u Santaninom izvornom bendu.

Ispostavilo se da je govorio istinu. Bio je poznat pod nadimkom Marcus Veličanstvenim, a svirao je u Santana Blues Bandu sve do 1968.

Bend je napustio nakon što je osuđen i poslan u zatvor San Quentin. Nakon izlaska iz zatvora, nije mogao pronaći posao i ponovo stati na noge te je, na kraju, postao beskućnik.

U međuvremenu, Santanina muzička karijera je dostigla zvjezdanu slavu, a njegov bend je ušao i u Kuću slavnih rock and rolla.

Nakon što je 9. Decembra emitovana emisija sa Robertsom, Santana je otputovao u Oakland kako bi pronašao svog nekadašnjeg bubnjara. Kako ga nije mogao pronaći, rekao je svom menadžeru da kontaktira Robertsa i proba dogovoriti susret sa Maloneom.

Roberts se pojavio u ulici Pearmain sa Maloneom, a ponovni susret vidno šokiranog Malonea i Santane zabilježile su i kamere.

“Čovječe, ne znaš koliko sam se molio da te ponovo vidim”, rekao je Malone. Santana ga je na to čvrsto zagrlio i rekao kako mu je čast biti u njegovom prisustvu te kako ga je uvijek slavio.

Kasnije je Santana izjavio kako je Maloneov duh nesalomiv. Nije poznato šta Santana planira kako bi pomogao svom starom prijatelju, ali video jasno ukazuje kako će već nešto učiniti.