Showbiz
11

Slava i uspjeh sa samo 12 godina: Plesačica Maddie Ziegler već živi svoj san

Klix.ba
Svjetska slava, tri miliona followera na Instagramu i milioni pregleda na YouTubeu: život 12-godišnje Maddie Ziegler se uveliko razlikuje od njenih vršnjakinja.

Sa 12 godina, većina djevojčica se bori s roditeljima oko toga hoće li probušiti uši ili ne, brinu se oko ocjena i prvih bubuljica, pripremajući se za svijet tinejdžera.

Za plesačicu Maddie Ziegler iz Pennsylvanije, život je nešto drugačiji. Ova djevojčica je već velika zvijezda sa preko tri miliona Instagram followera, a njeni spotovi sa pjevačicom Siom su na YouTubeu pregledani su nekoliko miliona puta.

Prije četiri godine, Maddie je bila obična osmogodišnjakinja koja je uživala u plesu. Godine 2011, njena majka je odlučuje prijaviti na reality show Dance Moms, koji se fokusira na život mama i njihovih kćerki koje su članice plesne skupine koju predvodi trenerica Abby Lee.

Australska muzička zvijezda Sia Maddie je Maddie primijetila u ovom TV showu prošle godine, nakon čega ju je na Twitteru kontaktirala sa željom da se pojavi u njenom videu. Dosad je Maddie nastupila u tri njena spota - za pjesme "Chandelier", "Elastic Heart" i "Big Girls Cry".

Spot za pjesmu "Chandelier" je 17. po broju pregleda na YouTubeu, a dosad je pregledan preko 713 miliona puta.

Maddie Ziegler je već nastupila na Jimmy Kimmel i The Ellen showu, našla se na naslovnicama brojnih magazina kao što su Teen Vogue, Cosmopolitan, Elle i Seventeen, a već su je angažirali brendovi odjeće kao što su Glitzy Girl, Sally Miller i Purple Pixies.

Pored plesa, Maddie interesuje pjevanje i gluma, a već je glumila u TV showovima "Drop Dead Diva" i "Austin & Ally".

"Više se ne osjećam običnom jer me prepoznaju svuda na ulici, čak i kad se jednostavno želim zabaviti ili otići na sladoled sa prijateljima. Ljudi polude i nekad mi je to jednostavno previše", kaže ova djevojčica koja je sad već toliko poznata da je njena majka unajmila tim zaštitara.

Dodaje kako je zbog svega toga primorana da odraste jako rano, ali i dalje ide u školu jer kaže kako ne želi biti samo "glupa plesačica."

I iako je već postigla toliko toga, Maddie ističe kako uvijek može bolje.

"Na skali do 10, sebi dajem devetku jer mislim kako uvijek može bolje. Znam da mogu ići još dalje", kaže ova djevojčica.