Mnogima se nije svidjelo
19

Prilično neugodan trenutak: Voditelj Oscara razljutio gledaoce šalom na račun Roberta Downeya

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Voditelj dodjele Oscara Jimmy Kimmel se u više navrata našalio na račun Roberta Downeyja Jr. u svom monologu, a mnogima je to bilo krajnje neugodno za gledati te su se požalili na društvenim mrežama.

Downey Jr. koji je osvojio nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu za "Oppenheimera" imao je prilično ozbiljan izraz lica dok se Kimmel na početku ceremonije šalio na račun njegove prethodne ovisnosti.

Robert je trijezan od 2003. godine, a nakon burnog iskustva s drogom koje je počelo sa 6 godina kada mu je otac dao drogu. Kada je govorio o uspjehu "Oppenheimera", Jimmy je počeo sugerirajući da je režiser Christopher Nolan radio bez interneta kako bi izbjegao svoju "ovisnost o pornografiji".

[TWITTER]1766968658180333813[/TWITTER]

"Čestitam partneru Cilliana Murphyja Robertu Downeyju Jr. Ovo je najviša tačka u njegovoj karijeri", započeo je Jimmy, aludirajući na njegovo iskustvo s drogom.

Nakon pauze, dodao je: "Pa, jedna od najviših tačaka." Robert se u početku nasmiješio i potapšao se po nosu, dok je usiljen smijeh odjeknuo gledalištem. Emily Blunt je tada posegnula i dodirnula Robertova ramena, jer je izgledao blago nelagodno.

Primijetivši kako tapka po nosu, Jimmy je nastavio: "Je li i to bilo na nosu ili je to bio prijedlog za drogu?".

Robert mu je odgovorio da nastavi, izgledajući sve čudnije dok ga je kamera snimala.

Jimmy je nastavio: "Pogledajte ovog tipa, tako je zgodan, tako talentovan. Osvojio je sve nagrade koje možete osvojiti. Da li je to napisan govor u džepu ili samo imaš pravougaoni penis?", upitao je.

Kimmel se ni tu nije zaustavio dok je Robert izgledao sve manje impresioniran njegovim šalama.

Na početku karijere, Downey Jr se suočio s ovisnošću o drogama i raznim optužbama za drogu. Godine 1999. odslužio je 12 mjeseci u zatvoru nakon što je više puta propustio testove na droge koje je sud odredio. Trijezan je od jula 2003. godine.