Pohvalio se na Facebooku
1.1k

Nakon osam godina zatvora Kristijan Golubović na slobodi

N. V.
Foto: RAS
Foto: RAS
Nakon osam godina izdržavanja kazne poznati srbijanski kriminalac Aleksandar Kristijan Golubović danas je izašao iz zatvora.

Na osmogodišnju kaznu zatvora Golubović je osuđen zbog trgovine drogom, prenosi Blic, a čim je izašao iz "Gabele", pohvalio se na društvenim mrežama.

On je na svom Facebooku uživo emitovao snimak s autoputa, koji možete pogledati na njegovom profilu. Pojavila se i fotografija na kojoj Golubović pozira neposredno nakon izlaska na slobodu, dok mu u komentarima fanovi čestitaju.

Golubović je bio uhapšen 16. januara 2010. u Beogradu, kod Crkve Svetog Marka. Policija je tog dana zaplijenila 125 grama mješavine heroina i paracetamola te pištolj. Pred sudom je tvrdio kako je iz Novog Pazara nabavljao ćevape i parfeme i insistirao na tome da nije diler i da mrzi narkomane.

Ipak, on je optužen, a kasnije i osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe koja je trgovala heroinom od augusta 2009. do momenta privođenja.

Prije ove kazne bio je u zatvoru u Njemačkoj i Solunu. Hapšen je zbog iznude tokom akcije "Sablja", zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu. Samo godinu bio je na slobodi prije nego što je ponovo otišao u zatvor zbog droge.

Golubović je glumio u kultnom filmu "Vidimo se u čitulji", a tokom suđenja i za vrijeme izdržavanja kazne postao je poznatiji široj publici zbog svojih izjava.