Majka Andreja Pejića
0

'Moj sin je uvijek nosio rozu boju i radije se igrao sa djevojčicama'

Sarajevo-x.com
Maneken Andrej Pejić (20) porijeklom iz Tuzle već mjesecima ne silazi s naslovnica modnih časopisa, ali i žute štampe. Njegov izgled i ponašanje zaintrigirali su cijeli svijet. Neki ga vole, neki ne, ali niko ne ostaje ravnodušan.
Andrej Pejić sa majkom Jadrankom Savić
Andrej Pejić sa majkom Jadrankom Savić
Novinari Blica su razgovarali sa njegovom majkom Jadrankom Savić o tome ko je zapravo Andrej Pejić i kakav je bio njegov život prije nego je zaintrigirao svijet noseći žensku odjeću, šminku, štikle...

"Andrej je bio zlatno dijete, za razliku od svog brata Igora, koji je bio hiperaktivan. Bio je uvijek izvanredan đak, odgovoran i temeljan, a volio je da se igra sa djevojčicama radije nego sa dječacima. Zbog toga je imao problema s bratom, koji je insistirao na fudbalu, kartama. Dok je Igor zdušno vježbao kate na karate treningu, Andrej je sa pet-šest godina bio zainteresovan za to kako mu stoji kosica, a tu katu bi nekako preživio. Kada smo mu kupovali neke figurice superheroja, mislim da su tada bili popularni rendžeri, on je uvijek birao žensku verziju, u nekoj roze borilačkoj uniformi, što je opet dovodilo Igora do ludila. On je insistirao na najjačem mišićavom borcu - bijelom moćnom rendžeru", rekla je Andrejeva majka Jadranka Savić sa Blic.

Andrej s bratom (u bijeloj majici)
Andrej s bratom (u bijeloj majici)
Ona je ispričala i kako je Andrej sve do tinejdžerskih godina bio mirno i povučeno dijete, ali da je tad naprosto "eksplodirao", htio je sve probati i sa svim eksperimentisati. Poznato je da je Andrej odrastao u Australiji, a njegova majka kaže da zbog svoje različiti nije imao probleme u školi, koju je inače pohađala i Olivia Newton John. Profesori nisu reagovali na njegov izgled jer je bio dobar učenik i jako je inteligentan, kaže Andrejeva majka, te dodaje da je njoj u početku njegovo ponašanje bilo neobično, ali da mu je kasnije i sama pomagala da se ofarba.

Majka australijskog manekena bosanskih korijena kaže da se sada već navikla na komentare o svom sinu, što u početku nije bilo nimalo lako.

"Pročitam članak na srpskom ili nekom drugom našem jeziku, nekako ga progutam, ali kad vidim komentare čitalaca, uzrujam se. Andrej mi je zabranio da ih čitam jer mi dižu pritisak, a to za moje zdravlje nije dobro. Da se utješim, otvorim inostrane novine i sajtove i saznam da zapravo imam najlepše djete na planeti i uz to šarmantno, duhovito, obrazovano, zrelo. Eto, stranci me ujteše, nažalost", izjavila je Savić.

Andrejeva majka kaže i da niko od njihovih rođaka nikada njoj u lice nije rekao bilo šta za sina, ali i da jeste ona se ne bi obazirala na to.

Andej s bratom Igorom
Andej s bratom Igorom
"Verujem da veći dio rodbine u čudu i s nerazumijevanjem gleda na sve to. Ali ja se ne ljutim, gde su se oni mogli edukovati, kako oni mogu razumjeti da se ljudi rađaju različiti. Kako da od njih to očekujem kad čuvena hrvatska književnica, koju sam rado čitala, pljuje na svom sajtu Andreja, optužujući ga za to što on ne može da bude ideal za debele srednjovječne žene koje se pune čokoladom", rekla je Savić.