Showbiz
12

Margot Robbie se za "Suicide Squad" spremala vježbajući tri sata dnevno

Klix.ba
(Foto: Warner Bros. Pictures)
Američka glumica Margot Robbie se za ulogu u svom najnovijem filmu "Suicide Squad" pripremala tako što je vježbala tri sata dnevno.

U filmu Suicide Squad, Margot Robbie igra ulogu Harley Quinn, super zlikovke sa fenomenalnim tijelom, koja većinu vremena provede u oskudnoj odjeći.

U jednoj sceni glumica mijenja majicu i ostaje gotovo u toplesu.

Njen fitness trener Andie Hecker, otkriva kako je glumica dvije sedmice prije snimanja, kako bi svoje tijelo pripremila za ulogu, vježbala čak tri sata dnevno.

No umjesto intervalnog vježbanja (vježbanje velikog intenziteta) koje inače predstavlja zlatni standard kad je u pitanju potreba za brzom transformacijom tijela, Margot je prakticirala trening sa pilates vježbama kao osnovom.

Budući da se, dok je bila tinejdžerka, bavila baletom, njen trener je u rutinu vježbanja uveo i baletne skokove, vježbe sa konopcem za preskakanje i vježbanje na mini trampolini.

"Bilo mi je zaista važno da napravim detaljan program vježbanja kako bismo radili na kondiciji čitavog tijela, a ne preforsirali jednu određenju mišićnu skupinu", kazao je Hecker za Cosmopolitan, koji je njeno vježbanje opisao "hardcore".

Glumica navodno nije pravila kalorijske restrikcije kad je prehrana u pitanju, budući da joj je za naporne treninge trebala dodatna energija.