Showbiz
49

Lady GaGa: Glasajte za Hillary i zaustavite ovog opasnog čovjeka

Klix.ba
Sve pogledi svjetskih lidera i političara usmjereni su ka Americi uoči predsjedničkih izbora koji će na tron postaviti Hillary Clinton ili Donalda Trumpu. U promociju kandidata uključile su se velike kompanije kao i poznate ličnosti. Lady GaGa obukla je poseban kostim i poručila svom narodu: "Glasajte!".

Kao što smo i navikli, GaGa je izabrala posebnu odjevnu kombinaciju kako bi snimila kratki klip i nekoliko fotografija kojima je pozvala Amerikance da izađu na izbore. S obzirom na to da je i ime Twitter računa promijenila u #VoteHillary, svima je jasno koga podržava.

"Putovala sam svijetom i naši izbori su međunarodna stvar. Ako 'on' pobijedi, but ćemo slabiji globalno", navodi u jednom od tvitova.

U drugom tvitu pozvala je svoje fanove koje od milja zove čudovištima da se mobiliziraju jer je, kako kaže, kandidat Republikanca reality zvijezda koja koristi moć ove zemlje za svoj posao. Poručila je Trumpu da je podijelio ovu zemlju jezikom mržnje i strahom kazavši kako ona voli sve ljude i da će upravo zbog toga glasati za Hillary.

"Mladi ljudi slušajte. Moramo se mobilizirati sada. Glasajte za Hillary i zaustavite ovog opasnog čovjeka koji računa na podjelu i uništavanje naše demokratije", kazala je GaGa u posljednjem tvitu.

Pjevačica je promijenila cijeli račun i sav je dizajniran u svrhu izbora i poziva svim ljudima da glasaju za Clinton.