Ubica ga smatra idolom
118

Kristijan Golubović o činjenici da je Uroš Blažić sebe nazivao "malim Kristijanom": Koga sam ja ubio?

I. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/M. M.
Foto: Pixsell/ATA Images/M. M.
Kristijan Golubović komentarisao je činjenicu da je masovni ubica Uroš Blažić, koji je jučer ubio osmero, a ranio 13 ljudi, sebe nazivao "malim Kristijanom".
"Kažu da je ubica iz Mladenovca Uroš Blažić. Uđem na Instagram i vidim ko mu je idol. Naravno, Kristijan", naveo je korisnik spomenute društvene mreže. Snimak je prvo objavio Nikola Đorđević, koji se, kao i Golubović, takmičio u Zadruzi.
"Zašto se taj ubica poziva na mene? Zašto priča da je on mali Kristijan? Pa koga sam ja ubio u životu? Kaže bio sam mu idol. Pa 300 hiljada ljudi i klinaca se dnevno slika i priča da sam im idol, ali niko nije rekao uzet ću pištolj i ubiti nekoga", rekao je Golubović za Informer.

Ova izjava je šokantna s obzirom na činjenicu da se on 2020. godine, odnosno tokom takmičenja u Zadruzi, hvalio da je u zatvoru ubio devetero ljudi.

"Završio sam na robiji u Patri u Grčkoj u februaru 1996. godine. Bio sam osuđen na četiri i po godine zatvora. Sa mnom je bilo sedam Srba, osam Makedonaca, dva Bugarina, jedan Hrvat i jedan Bosanac. Ostali robijaši su ih maltretirali, posebno Šiptari. Cvilili su od muke! E, onda je došao kralj! Da bih ih odbranio, primio sam 100 noževa za četiri i po godine, ubio sam devetero ljudi, a nisam dobio ni dana robije. Srbe je tamo je*alo, tuklo i maltretiralo 270 mediokriteta, poput ovih učesnika Zadruge. Kad probaju da ubace karticu u telefon da bi pozvali nekog, odmah dođu petorica i nožem im zaprijete. Šutnu ih u dupe i kažu: 'Ti si Srbin! Marš!' i otmu im kartice. Ja sam to zaustavio!", ispričao je Golubović tada.