Glumica ima 57 godina
35

Karyn Parsons bila je zvijezda serije "Princ iz Bel Aira", a od '90-ih do danas nije se mnogo promijenila

N. O.
Screenshot/NBC
Screenshot/NBC
Karyn Parsons, zvijezda hit sitcoma iz 90-ih jedva je ostarila uprkos tome što je serija završena prije skoro 30 godina.

Serija "Princ iz Bel Aira" emitovala se od 1990. do 1996. godine, a Will Smith je tumačio glavnu ulogu. Radnja prati tinejdžera koji je, nakon što se našao u nevolji, poslan da živi sa svojom bogatom tetkom i tetkom u Bel-Air u Los Angelesu, gdje se njegov način života često sukobljava sa životnim stilom njegovih rođaka iz više klase.

Jednu od njegovih rodica, Hilary Banks, glumila je upravo Karyn Parsons koja se pojavila u svih šest sezona serije.

U ranim sezonama serije Hilary je bila prikazana kao priličan snob i djelovalo je prilično arogantno. Na kraju serije, njena karijera se seli u New York, zajedno s većinom porodice. Nakon što je sitcom završio s emitovanjem, glumica, koja sada ima 57 godina, nastavila se pojavljivati ​​u drugim serijama uključujući "Gulliver's Travels", "Melrose Place" i "The Job". Također, objavila je i tri knjige za djecu. Redovno dijeleći novosti o svom radu na društvenim mrežama, Karyn se također redovno susreće s komentarima obožavatelja u kojima se spominje njena uloga u kultnoj seriji te kako se nije promijenila od tad.

Godine 2020. glumci su se ponovo okupili za specijal koji ih je ostavio u suzama nakon što je odana počast pokojnoj zvijezdi Jamesu Averyju (koji je glumio Philipa Banksa i umro 2013. godine).