Ubrzo i obrisao objavu
238

Justin Bieber pružio podršku Izraelu, a objavio fotografiju razorene Gaze

L. R.
Justin Bieber (Foto: EPA)
Justin Bieber (Foto: EPA)
Pjevač Justin Bieber jučer je putem svog Instagram profila pružio podršku Izraelu s fotografijom razorene Gaze.

No, popularni pjevač ubrzo se suočio s kritikama pratitelja zbog podrške Izraelu, koja uključuje fotografiju Gaze i odlučio obrisati objavu. Naime, on je uz tu fotografiju napisao "Molimo se za Izrael".

Inače, stambene i poslovni objekti te džamije u Gazi uništene su u znak osvete za napad kojeg je u subotu izveo palestinski pokret otpora Hamas na teritoriju Izraela.

Bieber je roku od sat vremena obrisao objavu i ponovo podijelio poruku s istim tekstom, ali ovaj put bez fotografije Gaze.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Ponižavati sve Palestince ili sve Izraelce čini mi se pogrešnim. Ne želim birati strane, ali me zanima stajati uz porodice koje su nam brutalno oduzete", napisao je Bieber u ranijoj objavi na svom Instagram storyju.

Mediji su pokušali kontaktirati njegove predstavnike za komentar, ali još uvijek nisu dobili odgovor.

Međutim, on nije jedina slavna ličnost koja se ovih dana oglašavala o sukobu u Izraelu. Glumica Jamie Lee Curtis također je podijelila znak podrške Izraelu s fotografijom djece iz Gaze, a onda zbog kritika obrisala objavu.

Također, veliku pažnju izazvale su i objave drugih slavnih ličnosti kao što su Madonna, Gal Gadot, Mia Khalifa, Kylie Jenner, Gigi Hadid i drugi.