Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
film je odlican :)
Ako su amerikanci porijeklom iz Afrike afroamerikanci, zašto bijelci nisu angloamerikanci? Po ovoj logici su jedno indijanci pravi Amerikanci, svi ostali su došli od nekud. Bijelci kao najsiromašniji i najproblematičniji soj iz Engleske. Imamo li igdje podatke koliko "afroamerikanaca" se uopšte bave filmskom režijom? Kako možemo pričati o demokratiji i jednakosti prava kad je i dalje zanimljivo da je nešto osvojio neko crne rase, ropstvo ukinuto 1865te.
gledala sam film, odusevio me je.....pomalo me podsjetio na Skeleton key......
A kako zovemo crnca koji nije zavrsio u Americi? Afroazijac, Afroaustralac, Afroeuropejac, Afroafrikanac? Poduci nas, Klixce.
Nikad mi nije jasno zašto one kojim je jedan roditelj bijelac, poput njega, proglašavaju (samo) afroamerikancem
@amricasa Ma kompleksaši..
zašto ističu boju kože?šta da je melez?
Jel "afroamerikanac" Oznaka za crnca ili amerikanca poreklom iz Afrike?
Što mu stoji bijelo, fakat
Amerikanci su pobijeni i masakrirani pa im je oduzeto ime od strane njihovih ubica a zauzvrat su istinskim Amerikancima nadjeli ime INDIJANCI.
Fenomenalan glumac i komičar, još sad i ovo.