Na Pelješcu
81

Hrvatski mediji pišu da je Halid Bešlić sagradio vilu bez dozvole, on za Klix.ba kaže: Hoće nazor aferu

L. R.
Halid Bešlić (Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja)
Halid Bešlić (Foto: Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja)
Nakon vijesti da Halid Bešlić gradi vilu na Pelješcu, nedavno se pojavila i informacija da je pjevač tek naknadno dobio dozvolu za gradnju, međutim Bešlić za Klix.ba tvrdi drugačije.
Kako navodi hrvatski portal Imperijal, Bešlić je dobio građevinsku dozvolu krajem prošle godine, ali vila je već bila u procesu izgradnje.

Oni su naveli da je Bešlić kupio zemljište u općini Drače, koja se nalazi na Pelješcu te da se u vlasničkom listu navodi da je Ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. augusta 2022. godine, a dokumenti za uknjiženje zaprimljeni su 23. januara prošle godine.

Imperijal navodi da je početkom decembra na tom području 12 luksuznih vila bilo izgrađeno gotovo do krova, ali da ih je većina bila bez građevinske dozvole. Ističu da je prva dozvola izdana krajem decembra i to upravo Halidu Bešliću.

U upitu kojeg su poslali nadležnim institucijama za izdavanje dozvola na toj lokaciji, portal Imperijal dobio je odgovor da je na Bešlićevo ime izdana dozvola 20. decembra 2023. godine.

Tim povodom, kontaktirali smo Halida Bešlića za komentar.

"Nemam komentar zbog hrvatskih medija. Ja imam dozvolu i sve je OK. Hoće nazor aferu, ne znam kome to treba", poručio je Halid Bešlić za Klix.ba.