U Sarajevu i Tuzli
83

Bh. influenseri na protestima podrške Palestini: Ovdje smo jer ne vjerujemo da je čitava ljudskost zakazala

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Bosanskohercegovački influenseri su se danas pridružili protestima podrške Palestini koji su organizovani u Sarajevu i Tuzli.

Na Trgu prve brigade policije ispred Vijećnice su bile Lejla Ramović, Šejla Ramović Šeko i njen suprug, fitness trener Edin Šeko, Amina Efendić te kuhar Hajrudin Šišić. Tu su bili i Amer Kadić, Davor Gerbus i Ana Bavrka.

"Nadam se da ste mi dobro. Davor i ja smo uspjeli stići iz Mostara i na proteste. Danas samo malo više emotivan nego inače. Emocije su mi jako pomiješane. Sad sam nešto malo i plakao i svašta nešto", poručio je Kadić na jednom od Instagram storyja.

Dodao je da je jako ponosan na Sarajevo, na BiH, a prije svega na njegove sugrađane koji su izašli i dali svoj glas za zaustavljanje genocida koji se dešava nad palestinskim narodom.

"Ono što je jako bitno napomenuti je to da u Palestini ne ginu samo muslimani. Ginu i katolici i pravoslavci", naveo je.

Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram

Podršku protestima dala je i Erna Saljević.

"Ovdje smo jer ne vjerujemo u to da je čovječanstvo i čitava ljudskost zakazala. Nikada neću vjerovati u bilo koje generalizovanje. Ovdje smo jer suosjećamo sa svim stradalima ovog nemilosrdnog rata. Na svim stranama. A ovo je rat koji ima više od dvije strane... Ako ćemo o stranama i politici koja dijeli. Moramo ovog trenutka i da (sa)znamo i šta je ratna odbrana, a šta opresija i genocid", napisala je.

Dodala je da su tu jer vjeruju da će dobro, pravda i istina pobijediti.

"Ovdje smo jer želimo biti aktivni dio promjene koju želimo i očajnički trebamo odmah. Ovdje smo da kažemo da smo društvo koje je budno, koje vidi i čuje jecaj nevino stradalih i ne zatvara oči. Ne mogu da kažem da mi je imalo lakše, ali moram da priznam da je snaga koju osjetim sada i ovdje u stomaku od svih ovih ljudi ujedinjenih za jedan mir za sve ljude jača od bilo kakvog zla", objavila je.

Ilda Humić se pridružila protestu podrške Palestini koji je organizovan u Tuzli. Iako je pohvalno to što su influenseri odlučili javno iznijeti svoj stav o genocidu nad Palestincima, treba napomenuti da je mnogo onih koji to, nažalost, nisu učinili.