Ashley Judd objasnila zašto je uradila abortus kada je zatrudnjela nakon silovanja

Klix.ba
13.4.2019. u 21:46
22
201
Ashley Judd objasnila zašto je uradila abortus kada je zatrudnjela nakon silovanja
22
Ashley Judd objasnila zašto je uradila abortus kada je zatrudnjela nakon silovanja
Glumica Ashley Judd koja se zalaže za prava žena i prava na izbor kazala je da je zahvalna što je imala mogućnost da na siguran i legalan način uradi pobačaj kada je zatrudnjela nakon silovanja.
Pedesetogodišnja glumica otkrila je prije nekoliko godina bila žrtva incesta i seksualnog zlostavljanja. Judd je govorila o pobačaju, koji je legaliziran u cijeloj zemlji 1973. godine, no sada konzervativni zakonodavci ovu odluku žele ukinuti.

Prošlog mjeseca, zakonodavstvo Georgije pod kontrolom republikanaca donijelo je zabranu pobačaja ukoliko je bebino srce počelo da kuca, a što se može dogoditi prije nego što žena shvati da je trudna. Judd i mnogi drugi holivudski glumci obećali su bojkotirati državu ako se usvoji zakon, što je jedna od najrestriktivnijih mjera protiv pobačaja u zemlji.

"Kao što svi znaju, a ja sam vrlo otvorena u vezi toga, ja sam tri puta preživjela silovanje. Jednom sam čak ostala i trudna. Vrlo sam zahvalna što sam uspjela pristupiti sigurnom i legalanom pobačaju", rekla je Judd i dodala kako je to učinila zbog toga što bi njen silovatelj imao jednaka prava kada je dijete u pitanju kao i ona.

Na samitu Women in the World, Judd je također govorila o svojim tvrdnjama da je seksualno zlostavljao Harvey Weinstein. Godine 2017. bila je jedna od prvih koje su optužile slavnog holivudskog producenta za seksualno zlostavljenje. On se izjasnio da nije kriv i negira navode o spolnom odnosu bez pristanka.

Judd je za New York Times kazala kako ju je prije dvadesetak godina Weinstein pozvao u hotel zbog g poslovnog sastanka, ali je umjesto toga poslao u svoju sobu, gdje se pojavio u ogrtacu i pitao je može li je izmasirati ili gledati je kako se tušira.

Nakon toga optužile su ga još tri žene da ih je silovao. Judd je u emisiji Good Morning America rekla da će oprostiti Weinsteinu jer je "bolestan", te da postoji pomoć za muškarce poput njega. Također je rekla da ako se utvrdi da je silovatelj, da bi apsolutno bi trebao ići u zatvor.


Komentari (201)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: